Tudi Daimler bo moral popravljati dizle

Nemške oblasti so proizvajalcu avtomobilov znamke Mercedes-Benz, nemškemu Daimlerju, naložile odpoklic 774.000 vozil po Evropi.
Fotografija: Nemčija zaradi izpustov odredila odpoklic 774.000 Daimlerjevih vozil FOTO: Daimler AG - Global Communicatio
Odpri galerijo
Nemčija zaradi izpustov odredila odpoklic 774.000 Daimlerjevih vozil FOTO: Daimler AG - Global Communicatio

Dizelska afera se očitno ne poleže. Po današnjem, v kratkem času že drugem sestanku med nemškim ministrom za promet Andreasom Scheuerjem in predsednikom uprave DaimlerChryslerja Dieterjem Zetschejem, je ministrstvo sporočilo, da je v 774 tisoč vozilih znamke Mercedes-Benz nameščena nedovoljena programska oprema za uravnavanje izpustov iz dizelskih motorjev. Večinoma gre za štirivaljne dizelske motorje v modelih limuzine razreda C, športnega terenca GLC ter modela kombija vito. Od teh jih je 238 tisoč v Nemčiji, zanje je ministrstvo že zahtevalo takojšen odpoklic, saj da lahko to stori le za avtomobile, ki so bili prodani v Nemčiji. Do teh ugotovitev so nemške oblasti prišle na podlagi preiskav svojega prometnega urada, Daimler pa naj bi se bil zdaj zavezal, da bo to programsko opremo v najkrajšem času odstranil oziroma ustrezno popravil in da bo sodeloval z oblastmi.

Komentarji: