V napadu ranjenih 13 ljudi, tudi osemletna deklica

Policija je posredovala posnetek domnevnega napadalca. Star naj bi bil okrog 30 let. 
Fotografija: Ranjenih je bilo 13 ljudi. FOTO: Philippe Desmazes/Afp
Odpri galerijo
Ranjenih je bilo 13 ljudi. FOTO: Philippe Desmazes/Afp

Francoska policija je javnost zaprosila za kakršne koli informacije o napadalcu v Lyonu. V včerajšnjem napadu s pisemsko bombo, v kateri so bili žeblji in vijaki, je bilo ranjenih 13 ljudi, med njimi tudi osemletna deklica. Vsi so na srečo utrpeli le lažje poškodbe po nogah. Kraj so nemudoma zavarovali, ljudem pa svetovali, naj se mu izogibajo.

Naprava je eksplodirala ob pol šesti uri popoldne po lokalnem času na ulici Victorja Hugoja, ki velja za eno najbolj prometnih v tretjem največjem francoskem mestu. Preiskavo dogodka je prevzela posebna pariška ekipa za boj proti terorizmu, po mestu so še povečali število varnostnikov, čeprav v Franciji že tako veljajo poostrene varnostne razmere. 

Odgovornosti za napad ni prevzela nobena teroristična skupina, je povedal Remy Heitz iz francoskega državnega tožilstva. Prav tako jim za zdaj še ni uspelo identificirati domnevnega osumljenca. 

Domnevni napadalec naj bi imel okrog 30 let. FOTO: Handout Afp
Domnevni napadalec naj bi imel okrog 30 let. FOTO: Handout Afp


Policija je po dogodku javnosti posredovala fotografijo domnevnega napadalca. Moški je oblečen v temno majico z dolgimi rokavi in svetle kratke hlače, okrog vratu ovit temen šal, ob sebi pa potiska kolo. Eden od virov je za tiskovno agencijo AFP povedal, da naj bi bil osumljenec star okrog 30 let. 

Receptor, zaposlen v hotelu v neposredni bližini pekarne, pred katero je odjeknila eksplozija, je dejal, da je bil zvok oglušujoč. »Ljudje so v paniki tekli na vse strani, slišal sem jok,« je po poročanju BBC opisal Alexis Saillan.

Paketna bomba je v Franciji nazadnje eksplodirala leta 2007. Takrat je bil v Parizu en človek ubit, še eden pa ranjen. Policija napadalca ni nikoli odkrila. V zadnjih štirih letih je v terorističnih napadih v tej evropski državi umrlo več kot 250 ljudi. 

Komentarji: