V novem strelskem napadu v študentskem kampusu dve žrtvi

Kar bi moral v kampusu Univerze Severne Karoline biti večer po zadnjem dnevu pouka s koncertom, se je izteklo v strelski napad.
Fotografija: s
Odpri galerijo
s

V streljanju, do katerega je včeraj zvečer po lokalnem času prišlo v študentskem kampusu Univerze Severne Karoline v mestu Charlotte, sta dve osebi izgubili življenje, štirje so ranjeni, med njimi trije hudo, poroča mednarodni tisk.

Domnevni napadalec je bil 22-letni študent, ki so ga policisti po aretaciji identificirali kot Trystana Andrewa Terrella. Da so tri osebe težko ranjene, medtem ko je četrti utrpel lažje poškodbe, je medijem potrdil vodja tamkajšnjih policistov Jeff Baker.

Do streljanja je prišlo na zadnji dan pouka na univerzi, ki bi mu moral slediti večer s koncertom, a se je večer spreobrnil v tragedijo. »Ne morem izraziti vse žalosti, ki jo čuti celotna tukajšnja skupnost ob spoznanju, da se je situacija, kakršna je ta, zgodila v našem kampusu,« se je na dogodek odzval vodja univerze Jeffrey A. Baker.

Univerzo Severne Karoline v mestu Charlotte z okoli 850.000 prebivalci sicer obiskuje več kot 26.000 študentov, na njej je angažiranih 3000 profesorjev in drugih zaposlenih.

Komentarji: