V trčenju vlaka in tovornjaka pri Torinu dva mrtva in številni ranjeni

Trčenje se je zgodilo na železniškem prehodu, kjer je obstal vlačilec z litovsko registracijo.
Fotografija: Poleg lokomotive sta se iztirila še dva vagona. FOTO: AP
Odpri galerijo
Poleg lokomotive sta se iztirila še dva vagona. FOTO: AP

Torino - V trčenju vlaka in tovornjaka v bližini Torina na severu Italije sta ponoči umrla dva človeka, med njimi 61-letni strojevodja. Še približno 20 ljudi je bilo ranjenih, pri čemer naj bi bili trije v kritičnem stanju, poročanje italijanskih medijev povzema avstrijska tiskovna agencija APA.

Trčenje se je zgodilo na železniškem prehodu, kjer je obstal vlačilec z litovsko registracijo. Po navedbah policije je voznik tovornjaka, ki je pripeljal iz Češke, najverjetneje spregledal rdečo luč. Poleg lokomotive sta se iztirila še dva vagona.
Regionalni vlak je ob 22.27 odpeljal z železniške postaje Porta Nuova v Torinu proti mestu Ivrea. Na krovu je bilo 40 potnikov.

Na krovu je bilo 40 potnikov. FOTO: AP
Na krovu je bilo 40 potnikov. FOTO: AP


Strojevodja je umrl na kraju nesreče, druga žrtev pa je umrla na poti v bolnišnico. Šlo naj bi za potnika v kombiju, ki je spremljal tovornjak.

Kombi, ki je vozil prvi, naj bi varno prevozil prehod, ko pa so se začele spuščati zapornice, tovornjaku ni uspelo pravočasno ustaviti vozila, ki se je tako ustavilo na tirih, poročanje La Stampe povzema francoska tiskovna agencija AFP. Voznik tovornjaka je nesrečo preživel.

Komentarji: