Voznik z avtomobilom namerno zapeljal v pustno povorko

Policija je voznika že aretirala in ga zaslišuje. Motiv za napad še ni znan. 
Fotografija: FOTO: Elmar Schulten/Reuters
Odpri galerijo
FOTO: Elmar Schulten/Reuters

V osrednji Nemčiji je malo pred tretjo uro popoldne voznik z avtomobilom zapeljal v pustno povorko. Kot poroča nemški časnik Der Spiegel, je ranjenih več ljudi. Voznika osebnega vozila znamke Mercedes so oblasti že aretirale in ga zaslišujejo. Po prvih zbranih informacijah naj bi šlo za 29-letnega domačina. 

Podrobnejših informacij glede števila žrtev ali napadalca tamkajšnja policija še ni posredovala. Med poškodovanimi naj bi bili tudi otroci, vozilo pa se je ustavilo, ko se je zaletelo v oviro. 

FOTO: Elmar Schulten/Reuters
FOTO: Elmar Schulten/Reuters


Kot je v izjavi za javnost pojasnil predstavnik lokalne policije,naj bi bilo poškodovanih vsaj trideset ljudi, od tega sedem huje. Lokalna policija je sicer že sporočila, da naj bi voznik v množico zapeljal namerno. Med vožnjo naj bi dodajal plin, motiv za napad pa še ni znan. 

Priče napada so za lokalni časnik Hessische/Niedersächsische Allgemeine​ pojasnile, da naj bi napadalec v množici namenoma ciljal otroke. Policija teh informacij ni komentirala. 

Volkmarsen je sicer majhno mesto z okoli 6800 prebivalci. Do nadaljnjega so v nemški zvezni deželi Hessen prepovedali tudi vse pustne povorke. 

 

Komentarji: