Gmail zaupno

Prejemniku sporočila onemogočite, da posreduje, prenaša ali kopira vsebine in priloge sporočila.
Fotografija: Gmail je eden najbolj priljubljenih programov/storitev za elektronsko pošto.
Odpri galerijo
Gmail je eden najbolj priljubljenih programov/storitev za elektronsko pošto.

Vas skrbi, kadar pošiljate elektronska sporočila z občutljivo vsebino s telefona? Gmail je zdaj še za aplikacije na Androidu in iOS-u pripravil tako imenovani Confidential Mode ali Način za zaupno. Način seveda lahko že nekaj časa najdete tudi na gmailu na računalniku

V tem načinu onemogočite prejemniku sporočila, da posreduje, prenaša ali kopira vsebine in priloge sporočila. Lahko ga časovno omejite, da sporočilo poteče, podobno, kot imajo to nekatera sporočilne aplikacije, denimo Snapchat ali Instagram, ko pošiljate fotografije ali posnetke. 

A pri Googlu vseeno opozarjajo, da lahko prejemnik naredi posnetke zaslona. 

Ko pošiljate zaupno sporočilo, lahko nastavite, da mora prejemnik vpisati posebno kodo, ki jo prejme v obliki kratkega sporočila. 

Kako pošljete zaupno sporočilo s telefona? 



1.    V telefonu ali tabličnem računalniku Android (ali iOS) odprite aplikacijo Gmail.

2.   Odprite novo sporočilo.

3.    V zgornjem desnem kotu se dotaknite ikone menija za več možnosti (tri pikice), tam izberite Način za zaupno.

4. Nastavite datum poteka, geslo in druge omejitve. Te nastavitve vplivajo na besedilo sporočila in morebitne priloge. Če izberete »Brez gesla SMS«, bodo lahko prejemniki, ki uporabljajo aplikacijo Gmail, odprli sporočilo neposredno. Prejemniki, ki ne uporabljajo Gmaila, bodo prejeli e-poštno sporočilo z geslom. Če izberete »Geslo iz sporočila SMS«, bodo prejemniki geslo prejeli v sporočilu SMS. Zagotovite, da boste vnesli prejemnikovo telefonsko številko, in ne svoje, opozarjajo pri Googlu. 

Komentarji: