Predstavitvena informacija

Panasonicova nova serija LUMIX S: vrhunski brezzrcalni fotoaparati za fotografe, ki iščejo več

Fotoaparati polnega formata LUMIX S1R in LUMIX S1 LUMIX S1 so končno na voljo v Sloveniji in ponujajo neprimerljivo kakovost slike in videa ter revolucionarne nove funkcije
 
Fotografija: LUMIX S Foto: Panasonic
Odpri galerijo
LUMIX S Foto: Panasonic

Panasonic LUMIX S1R vključuje senzor CMOS s 47,3 milijona slikovnih pik in je brezzrcalni fotoaparat polnega formata z najvišjo ločljivostjo na svetu. Ponuja fotografije neprimerljive kakovost z izjemnimi podrobnostmi, bogato gradacijo in vrhunsko reprodukcijo barv.
Panasonic LUMIX S1R Foto: Panasonic
Panasonic LUMIX S1R Foto: Panasonic


LUMIX S1R z novim procesorjem Venus vključuje tudi hiter in visokonatančen sistem samodejnega ostrenja, zato fotoaparat izpolnjuje visoke zahteve profesionalnih fotografov v najrazličnejših okoliščinah. Fotograf, ki želi posneti ključni trenutek, z elektronskim iskalom najvišje ločljivosti na svetu in jasnostjo brez primere kadrira posnetek na zaslonu OLED s 5,76 milijona slikovnih pik.


LUMIX S1R temelji na L-nastavku širokega premera in je zasnovan za brezkompromisno kakovost slik z združevanjem najboljše ločljivosti podrobnosti v razredu in fotografskega nadzora z neverjetno stabilizacijo slike ter naprednim snemanjem videoposnetkov.
Panasonic LUMIX S1R Foto: Panasonic
Panasonic LUMIX S1R Foto: Panasonic

 
Zmogljivost zbiranja podrobnosti senzorja CMOS polnega formata s 47,3 milijona slikovnih pik (36 x 24 mm) je še boljša zaradi odsotnosti nizkoprepustnega filtra, kar zagotavlja natančno zajemanje najbolj finih tekstur v vseh prizorih.
Zmogljivost senzorja za zbiranja svetlobe je izboljšana z novimi asferičnimi mikro lečami nad vsako slikovno piko, zato lahko ohranjate nizke ravni šuma pri nastavitvah visoke vrednosti ISO. LUMIX S1R je idealen za delo pri šibki svetlobi.
V okoliščinah, kjer je potrebna ločljivost, ki presega 47,3 milijona slikovnih pik, lahko fotografi s tem fotoaparatom v načinu visoke ločljivosti ustvarijo slike z neverjetnimi 187 milijoni slikovnih pik. Ta funkcija združuje informacije, posnete v osmih načinih osvetlitve, medtem ko sistem stabilizacije slike, vgrajen v ohišju, prilagaja nastavitve položaju senzorja. S funkcijo načina visoke ločljivosti se lahko izognete zamegljenosti zaradi gibanja.

Panasonic LUMIX S1 temelji na L-nastavku velikega premera in je zasnovan za izjemne fotografije ter videoposnetke profesionalne kakovosti, tako da lahko ustvarjalci izkoristijo vse prednosti visokoobčutljivega senzorja polnega formata.
Osrednji del izdelka LUMIX S1 je CMOS s 24,2 milijona slikovnih pik. Fotoaparat je opremljen z neverjetnim stabilizatorjem slike in novim slikovnim procesorjem Venus ter izpolnjuje najvišje standarde v fotografiji. Poonaša se z naprednim snemanjem videoposnetkov, zato so podrobnosti svetlih in osenčenih delov lepo prikazane.

LUMIX S1 Foto: Panasonic
LUMIX S1 Foto: Panasonic


Brezzrcalni fotoaparat LUMIX S1 polnega formata je opremljen s senzorjem CMOS s 24,2 milijona slikovnih pik (35,6 x 23,8 mm), ki ponuja širok dinamični razpon in odlično razmerje signala ter šuma pri visokih nastavitvah vrednosti ISO.
Če potrebujete dodatno ločljivost, lahko v načinu visoke ločljivosti ustvarite slike z neverjetnimi 96 milijoni slikovnih pik. Ta način združuje informacije, posnete v osmih načinih osvetlitve, medtem ko sistem stabilizacije slike, vgrajen v ohišju, skoraj neopazno prilagaja nastavitve položaju senzorja. Rezultat je datoteka RAW z 12.000 x 8.000 slikovnimi pikami, iz katere informacije kar derejo.

Sistem 5-osne stabilizacije, vgrajene v ohišje (stabilizator slike), odpravlja učinke tresenja fotoaparata, da upočasni hitrost zaklopa, ki je na ta način za do 5,5 stopenj nižja od običajne hitrosti. Skupaj z 2-osnim stabilizatorjem slike (optični stabilizator slike) v objektivih serije LUMIX S ta sistem dvojne stabilizacije slike Dual I.S. 2 poveča raven odpravljanja učinkov tresenja na 6 stopenj ter odpravlja učinke najrazličnejših vrst premikanja fotoaparata pri snemanju fotografij in videoposnetkov. Ob uporabi napredne tehnologije se merjenje tresljajev ne izvaja le z giroskopskim senzorjem, temveč tudi na osnovi informacij iz samega senzorja CMOS ter iz senzorja merilnika pospeška.

LUMIX S1R in LUMIX S1 Foto: Panasonic
LUMIX S1R in LUMIX S1 Foto: Panasonic