Samsung predstavil napravo prav posebne oblike. Je to prihodnost pametnih telefonov?

Datuma, kdaj bo telefon z upogljivim zaslonom šel v prosto prodajo, še niso izdali.
Objavljeno
09. november 2018 07.47
Posodobljeno
09. november 2018 07.57
»Živeli smo v svetu, kjer je bila velikost zaslona odvisna od velikosti naprave,« je dejal Justin Denison, podpredsednik Samsungovega oddelka za marketing. FOTO: Stephen Lam/Reuters
Samsung je po več letih namigovanj in govoric predstavil prototip pametnega telefona z upogljivim zaslonom. Natančnega datuma, kdaj bo naprava šla v prosto prodajo, še niso izdali, so pa zatrdili, da se bo to zgodilo v naslednjih nekaj mesecih oziroma v začetku leta 2019.Na konferenci za razvijalce aplikacij in uporabniških vmesnikov so tudi uprizorili, kako bo upogibanje izgledalo v praksi. Telefon ima dva zaslona. Ko je zaprt, izgleda kot običajen pametni telefon, lahko pa ga razpremo, se spremeni v tablični računalnik z diagonalo 18,5 centimetra.

image
Na konferenci za razvijalce aplikacij in uporabniških vmesnikov so uprizorili, kako bo upogibanje izgledalo v praksi. FOTO: Stephen Lam/Reuters


»Živeli smo v svetu, kjer je bila velikost zaslona odvisna od velikosti naprave,« je dejal Justin Denison, podpredsednik Samsungovega oddelka za marketing. »Danes smo vstopili v novo dimenzijo,« je dodal. Kot poroča spletna stran thestreet.com, je Samsung v ta namen razvil novo obliko polimera, ki nadomestil neprilagodljivi stekleni zaslon, hkrati pa ne bo nič manj trden.

image
Od novosti so izpostavili še možnost, da bodo na zaslonu lahko hkrati odprte tri aplikacije. FOTO: Stephen Lam/Reuters


Od novosti so izpostavili še možnost, da bodo na zaslonu lahko hkrati odprte tri aplikacije, ne dve, kot je bilo to običajno doslej.