5 navad, zaradi katerih ne morete shujšati

Navada je železna srajca lahko tudi pri prehranjevanju. In kaj, če je ravno v teh navadah skrivnost, zakaj ne moremo shujšati?
Fotografija: Mnogi zaradi spodobnosti ne morejo reči ne velikim porcijam, ko so na zabavi ali v restavraciji. FOTO: Arhiv Polet/Shutterstock
Odpri galerijo
Mnogi zaradi spodobnosti ne morejo reči ne velikim porcijam, ko so na zabavi ali v restavraciji. FOTO: Arhiv Polet/Shutterstock

Kombinacija zdravih obrokov, redne vadbe in premišljenega načrta hujšanja včasih ne zadostujejo za izgubo odvečnih kilogramov. Odvečni kilogrami pa nas strašno motijo, še najbolj poleti.

image_alt
Kaj se zgodi z našim telesom, ko gremo spat takoj po obroku?

Marsikdo ima slabe navade, ki mu preprečujejo hujšanje, ne da bi se tega sploh zavedali.

Na spletni strani, ki je prepolna zanimivih predlogov in nasvetov Bright Side. Izluščili smo jih pet.

1. Ne preskočite kosila

Kosilo je pri nas praviloma najbolj kaloričen obrok. Zaradi tega se veliko ljudi na dieti trudi, da bi bila čim lažja, nekateri pa ta obrok v celoti preskočijo. To ni dobro.Telo potrebuje energijo iz tega obroka, da preživi delovni dan, stradanje pa ustvarja dodatno nervozo in stres, zaradi česar boste lahko kasneje zaužili veliko bolj nezdravo hrano kot kosilo, ki ste ga izpustili.

2. Izogibajte se rastlinskemu mleku

Če zmorete prebaviti laktozo in niste vegan, ni utemeljenega razloga, da bi navadno mleko zamenjali z rastlinskim, še posebej, če želite shujšati. Kravje mleko namreč vsebuje veliko kalcija, ki je znan kot spojina, ki pospešuje presnovo. Hitrejša presnova vodi tudi do hitrejše izgube teže. Rastlinsko mleko po drugi strani praviloma ne vsebuje kalcija in tudi takrat, ko ga vsebuje, se v našem telesu ne absorbira tako dobro kot tisto iz navadnega mleka.

image_alt
Ali je brezalkoholno pivo dobro za regeneracijo?

3. Pojdite ven

Odhod na zrak in na sonce je velikokrat dober za hujšanje. Naše telo shranjuje manj maščobe, če smo pogosto izpostavljeni dnevni svetlobi, kot ko se pred njo skrijemo v svojem domu, avtomobilu ali pisarni. Seveda pa ne smemo pozabiti na kurjenje kalorij, ki vodijo v telesno dejavno življenje. 

4. Ne pretiravajte z avokadom

Avokado je že nekaj sezon zelo popularna jed. Bogat je z zdravimi nenasičenimi maščobami, pa tudi drugimi koristnimi hranili, minerali in antioksidanti. Po drugi strani pa je precej kaloričen, zato če ga pogosto uživate v kombinaciji s kruhom, namazi, jajci in prelivi, je velika verjetnost, da ne boste shujšali. Poslušajte naš nasvet in omejite svoj dnevni delež na polovico avokada.

image_alt
Antioksidanti, naravno stikalo za izklop slabega

5. Ne bojte se pustiti hrane na krožniku

Mnogi zaradi spodobnosti ne morejo reči ne velikim porcijam, ko so na zabavi ali v restavraciji. Po svojih močeh se trudijo pojesti vse s svojega krožnika, čeprav vedo, da .... Ne bodite taki, ampak vedno vztrajaj pri svoji nameri, da ješ malo, ne glede na to, kaj si drugi mislijo o tebi. Pravico imate, da se odločite, kaj boste vnesli v svoje telo, dobre manire pa pustite za kdaj drugič, ... ko dosežete načrtovani cilj hujšanja. 

Komentarji: