Adrenalinski in pustolovski parki

Fotografija: ni podpisa
Odpri galerijo
ni podpisa

Adrenalin ali tudi epinefrin je hormon in živčni prenašalec, ki se sprošča iz sredice nadledvične žleze in posreduje pri pretvorbi glikogena v glukozo. Ta proces se imenuje glukoneogeneza in poteka v jetrih in v manjši meri v ledvicah. Posledično viša koncentracijo glukoze v krvi…. pravi stroka.


Adrenalinski parki
Da bi lažje razumeli kaj pomeni igra z lastnim adrenalinom boste se morali sami prepričati. Največkrat povezujemo ali mešamo adrenalin s strahom. Občutka sta enaka le razlika je v tem, da je adrenalinski učinek večkrat tudi pozitivnen, strah pa je vedno negativen. Kako je lahko adrenalinski občutek pozitiven? Če vam izvabi nasmeh na licih, potem je pozitiven. Poznate občutek, ko vas je nečesa strah in ko ta strah preneha ali ste ga premagali, postanete srečni? V šoli vas je bilo strah, da boste poklicani pred kateder, pokličejo vas in vi znate za pozitivno ali celo boljšo oceno in greste srečni v klop. Vozite avto, seveda prehitro, opazite policaja, strah vas je, da vas bo ustavil. Ko opazite, da vas ni ustavil ste srečni. Če bi vas ustavil in kaznoval bi vas bilo še lep čas strah… Primeri iz navadnega življenja so najbolj slikoviti, ker smo jih skoraj vsi že dostikrat doživeli.

ni podpisa
ni podpisa

Pohorje

 

Adrenalinski parki so zanimivi za določene ljudi. Ko pa ga preizkusijo tudi ostali, ki se ne najdejo med »določenimi« pa hitro ugotovijo, da je to tisto, česar so se bali pa niso vedeli točno zakaj. To pomeni, da fizično niso naporni, kot ste se bali in so sto odstotno varni, ker ste se najbolj bali, da niso varni. In če je tako enostavno in uživaško kaj potem ostane adrenalinskim potrebnežem oziroma odvisnikom, ki uživajo v adrenalinskih gejzirih? Za njih se najde ponudba, ki jim bo vzela dih in iz smrtnega strahu naredila čisto adrenalinsko bombo.

 

ni podpisa
ni podpisa


Pustolovski parki
So blažja oblika adrenalinskih. Temeljijo na popotovanju skozi posebej urejene plezalne poligone, ki so največkrat med krošnjami dreves in si sami lahko izbirate težavnosti poti. Pustolovski parki vabijo cele družine, saj jim ponujajo zabavo kakršne še niso vajeni oziroma je še niso skupaj doživeli. Cela družina se bo počutila varno in kar je najlepše, se bodo na koncu popotovanja čez vse ovire in poligone počutili kot ena sama dobro uigrana ekipa. Kar pa je nekaj novega glede na to, da vedno več družin živi, kot temu rečemo »vsak zase«. Enako se  godi podjetjem, ki so še zdrava vendar direktorji oziroma vodilni ugotavljajo, da se bo kmalu držal vsak zase iz znanih in neznanih razlogov. Skupinski obiski pustolovskih in adrenalinskih parkov ljudi združuje, kar smo se tudi sami prepričali. Obnovi zrahljane vezi. Skupaj doživet strah ali adrenalin naredita nekaj, kar ljudje ne pozabijo kar tako.
Ponudba obeh je v Sloveniji velika in zelo kvalitetna. Le pozanimati se morate pri turističnih organizacijah in tistih, ki ponujajo turistične ponudbe.

 

ni podpisa
ni podpisa

 

Več iz te teme:

Komentarji: