Atraktivni mothi kmalu v Piranskem zalivu

Fotografija: ni podpisa
Odpri galerijo
ni podpisa

Portorož, 15. maja 2017; Jadralni klub Pirat bo konec tedna, med 19. in 21. majem 2017, že drugič gostil regato evropskega pokala Eurocup atraktivnega jadralnega razreda moth. Moth je privlačna mala jadrnica, katere glavna značilnost je, da se iz vode dvigne na krilcih, zaradi česar lahko razvije velike hitrosti in omogoča atraktivno jadranje.

ni podpisa
ni podpisa


Tridnevni dogodek, jadralci se bodo na vodi merili od petka do nedelje, se bo odvijal v Piranskem zalivu in bo predvidoma privabil okoli 17 posadk iz Avstrije, Grčije, Hrvaške, Italije, Nemčije in Slovenije.

Portoroška regata je druga v letošnji seriji Eurocup in zato pomembna za prav vsakega jadralca, saj poleg novih točk za evropski pokal prinaša tudi dragocen trening pred svetovnim prvenstvom na Gardskem jezeru, kjer se obeta rekordna udeležba preko 220 jadralcev.

V Sloveniji je v razredu moth začutiti svež veter, saj se število posadk povečuje. Prvi, ki je pri nas zajadral na mothu, je bil trikratni olimpijec v razredu 470 Tomaž Čopi, ki je na svetovnem prvenstvu razreda moth v Dubaju leta 2010 zasedel odlično 11. mesto v konkurenci 43 jadralcev in 4. v evropski konkurenci. Tomaž sicer v tem razredu ne jadra več, imamo pa sedaj tri aktivne jadralce, ki bodo nastopili tudi na tokratni regati.

S ponovno pridobitvijo organizacije smo v JK Pirat dobili potrditev, da nas v jadralnem svetu sprejemajo kot kvalitetne organizatorje. Tudi letos se bomo potrudili za uspešno organizacijo regate, tudi z namenom, da bo Portorož postal stalno prizorišče regat v organizaciji Eurocup moth.

Več informacij:
Uradna spletna stran Eurocup moth: http://www.motheurocup.com

JK Pirat
 

Več iz te teme:

Komentarji: