Ballon d'Or s slovenskim pridihom

Fotografija: ni podpisa
Odpri galerijo
ni podpisa

Danes bodo v Zürichu razglasili najboljšega nogometaša leta 2015, Mednarodna nogometna zveza pa je sporočila, kdo bo zabaval zbrane goste. To bo britanska pevka Leona Lewis in slovensko-hrvaški duet 2Cellos, ki ga sestavljata čelista Luka Šulić in Stjepan Hauser.

"2Cellos je postal svetovno znan s priredbo hita Michaela Jacksona Smooth Criminal. Posnetek je na YouTubu postal viralen in jima prinesel rekordno pogodbo s Sony Music Masterworks, na svetovno turnejo ju je povabil Elton John. Njun stil je zrušil meje številnih glasbenih žanrov, od klasičnega in filmskega do popa in rocka," je Fifa predstavila slovensko-hrvaško navezo.

Poleg zlate žoge - za to se potegujejo Lionel Messi, Neymar in Cristiano Ronaldo - bodo podelili še nagrado za najboljšo nogometašico, za gol leta, za trenerja in trenerko leta in nagrado za fair play.

Znani nastopajoči ob polčasu Super Bowla

Med polčasom slovitega Super Bowla, finala ameriškega nogometa, ki ga bo 7. februarja gostila kalifornijska Santa Clara na stadionu ekipe San Francisco 49ers, bo znova nastopila ameriška pevka Beyonce, ki si bo oder delila z britanskimi poprockerji Coldplay.

Štiriintridesetletna Beyonce, med drugim tudi prejemnica glasbene nagrade grammy, je gledalce ob polčasu Super Bowla zabavala že pred tremi leti. Oder si bo tokrat glasbenica delila z britanskim bendom Coldplay, glasbeniki pa se med seboj že poznajo, saj na novem albumu britanske zasedbe "A Head Full Of Dreams" kot gostja nastopa tudi Beyonce s skladbo "Hymn For The Weekend".

Super Bowl je ena največjih prireditev v ZDA, ki jo neposredno prenašajo številne televizijske postaje, pred male ekrane samo čez lužo zmeraj pritegne več kot 100 milijonov gledalcev. Lani je med odmorom nastopila Katy Perry, med drugimi pa so na prejšnjih tekmovanjih gledalce zabavali še Red Hot Chili Peppers, Madonna, Justin Timberlake in sloviti Rolling Stones.

 

Več iz te teme:

Komentarji: