Bomo BTC CITY Ljubljana leta 2016 videli na Eurosportu?

Fotografija: Giro Rosa ekip BTC City Ljubljana 2.7. 2015
Odpri galerijo
Giro Rosa ekip BTC City Ljubljana 2.7. 2015

 Ekipa se še prav dobro ni razporedila po domovih po domovini in Evropi, vse misli pa so že usmerjene v novo sezono. Za živahno dogajanje na ženskem kolesarskem trgu je poskrbela Mednarodna kolesarska zveza UCI z uvedbo še Ženske svetovne serije, World Toura, in tako skuša še za korak približati žensko cestno kolesarstvo moškemu. Predvideva se, da bo ta korak UCI še povečal že tako čedalje večje zanimanje za pogumna dekleta na kolesih. Uvedba ženskega World Toura pa je povzročila splošno nakupovanje najboljših deklet, saj hočejo biti vse ekipe uvrščene v prvo dvajseterico in tako pridobiti licenco za novo tekmovanje. Tekmovalni program bo od ekip zahteval kar številčne ekipe, saj bo nekajkrat v sezoni na sporedu dvojni program. Na primer: med potekom ženskega Giro Rosa naj bi potekala tudi dirka Po Poljski, s katere naj bi imele vse etape neposredni prenos na Eurosportu! S to kruto realnostjo vrhunskega profesionalnega športa se in se bo morala v prihodnje še bolj spopasti tudi ekipa BTC CITY LJUBLJANA.

Ekipa je uvrščena zelo visoko, mogoče celo previsoko je prišla na svetovni ravni z zelo nizkim proračunom in z veliko vzajemnega zaupanja deklet in pokroviteljev. Ekipa je bila na vseh največjih svetovnih kolesarskih prireditvah (PO FLANDRIJI, VALONSKA PUŠČICA, TOUR DE FRANCE, VUELTA …). Bilo je veliko žrtvovanja, odpovedovanja in mnogo pozitivne energije. Tako je že prvo leto obstoja ekipa presegla pričakovanja. Letošnji rezultati so prepričali tudi že našo konkurenco. Osmo mesto na svetovnem prvenstvu v ekipnem kronometru, sedmo mesto v ekipnem kronometru svetovnega pokala, 15. mesto skupno Polone Batagelj na Giro Rosa, marketinško in promocijsko odmevna rezultata pojavljanja, prvo mesto (Radotić) in drugo mesto (Lechner) na letečih ciljih v Parizu in Madridu, prvo mesto v etapi (Bujak) in odlične vožnje v svetovnem pokalu. Dobrih 30 uvrstitev v prvih 20 na dirkah so že tako visoko postavljeni rezultati, da se bodo izboljšali le, če bo ekipa ostala enaka in z novimi dekleti še za stopnjo močnejša ter hkrati bolj izkušena. Omeniti velja, da na najvišji ravni dlje časa tekmuje le Polona Batagelj, vsa druga dekleta so v ženskem cestnem kolesarstvu razmeroma malo časa. Dve leti ali nekaj več, kar je kar dober obet za prihodnost.

Ekipa BTC CITY LJUBLJANA je od mednarodne zveze UCI že prejela uradni logotip nove ženske svetovne serije in z njim vsa pravila pojavljanja. To pomeni, da bo morala ekipa na svojem dresu tudi omogočiti pojavnost tega logotipa. Torej je pred nami naloga obdržati vsa dekleta v ekipi in pridobiti kakšno novo močno ime. Močna mlada Švedinja, nameravana prihodnja okrepitev, nam je že pobegnila, saj smo z odgovorom preveč dolgo odlašali. Kaj se bo še zgodilo, bo pokazal mesec november. Ker vse stvari nikoli ne potekajo ravno po načrtu, pričakujemo kar živahen november. Potrdimo lahko, da so pogodbo že podaljšala ključna imena ekipe, ki so zbrala za ekipo največ točk UCI doslej: Eugenia Bujak, Polona Batagelj, Martina Riter, Urša Pintar, Mia Radotić. Z zelo obetavno mlado Srbkinjo Jeleno Erić potekajo pogovori o prihodnjih dveh sezonah. Nova imena v ekipi bodo Anna Plichta, Urška Žigart, Tanja Elsner in Laura Šimenc. V ekipi bi se rada videla tudi mlada in obetavna Nemka Corinna Lechner, ki je moštvo okrepila na Vuelti in na nedavno končanem svetovnem prvenstvu v ekipnem kronometru. V moštvu pričakujejo tudi Oleno Pavlukhino, Anjo Rugelj in zadnji del sezone poškodovano Špelo Kern.

Več iz te teme:

Komentarji: