Čas za rolarje in "pinkponk"

Presenetljivo zdravi učinki rekreativnih športov
Fotografija: ni podpisa
Odpri galerijo
ni podpisa

Poletje je tu in to pomeni, da smo najbrž že vsi odprašili vso spomladansko in poletno športno opremo, oprali oblačila, očistili čevlje in preverili ali moramo kaj dokupiti, da bomo zopet stoodstotni, karkoli bomo že počeli. Med poletne rekreativne športe, ki se jih lotevamo tudi med dopustom štejemo tek, kolesarjenje, odbojko na mivki, košarko in nogomet na zunanjih igriščih, tenis, namizni tenis, kotalkanje, rolanje, ... naštevali bi lahko v nedogled. Vsaka omenjena aktivnost ima pozitivne učinke na telo in splošno zdravje. Tek in dvigovanje uteži imata številne pozitivne stranske učinke, ki se vidijo že na prvi pogled. Nenazadnje povzročajo lepo razvite mečne mišica in bicepse.

Medtem ko številni mediji s pomočjo seksi preznojenih teles propagirajo različne oblike vadbe, ponujajo tudi športi, ki so v svojem bistvu manj zahtevni, presenetljive nagrade.

Rolanje

Rolanje je šport, pri katerem je aktiviranih več mišičnih skupin, poleg tega pa zagotavlja tudi odlično raztezanje in stimulativno vpliva na srčno-žilni sistem. V eni uri rolanja je možno pokuriti več kot 500 kalorij. Rolanje je tudi odlična alternativa za tekače, ki imajo težave s koleni. Po študiji strokovnjakov univerze v  Massachusettsu so obremenitve sklepov pri rolanju kar za petdeset odstotkov manjše kot pri teku.

Namizni tenis

Čeprav se pri igranju namiznega tenisa zdi, da igralca bolj ali manj stojita na istem mestu, temu še zdaleč ni tako. Namizni tenis namreč zahteva precej agilno delo nog, poleg tega pa izboljšuje reflekse, odličen je za srčno-žilni sistem in pomaga pri gradnji telesnega jedra. Ob vsem tem pa povečuje tudi koncentracijo in zmožnost hitrega mišljenja. Namizni tenis ima pozitivne učinke na splošno motoriko, izboljšuje možnost strateškega mišljenja in izboljšuje spominsko funkcijo. Lahko bi celo zapisali, da z igranjem namiznega tenisa postajate pametnejši.
 

Več iz te teme:

Komentarji: