Danes: Litijski tek

Fotografija: ni podpisa
Odpri galerijo
ni podpisa

Litijski tek je največja množična javna športna  prireditev v Litiji z dolgo tradicijo. Od leta 2013 jo organizira Zavod za kulturo, mladino in šport Litija – drugo soboto v juniju kot eno osrednjih prireditev ob občinskem prazniku. Poleg športnih ciljev zasleduje tudi cilje povezanosti v skupnosti (društva, šole,…), medgeneracijskega druženja, spodbujanja zdravega načina življenja s spodbujanjem rednih vadb, promocije občine v okolju,…

Teka se v večini kategorij udeležujejo tekači iz cele Slovenije, posamezniki prihajajo tudi iz tujine. Število tekačev hitro raste; v letu 2013 jih je bilo 350, letos jih pričakujemo okoli 800. Tako sodi Litijski tek med srednje velike tekaške prireditve v Sloveniji in je prerasel število tekačev na lokalnih tekaških prireditvah. Med tekači je tek znan po dobri organizaciji, prijetni trasi in spodbudnem športnem vzdušju ob progi. Teka se udeležujejo tudi izvrstni slovenski tekači, med drugim aktualni podprvak v maratonu Martin Ocepek.

ni podpisa
ni podpisa

Kdaj?

Danes, 10. junija 2017 bodo v Litiji organizirali peti zaporedni Litijski tek.

Potekal bo v različnih kategorijah in razdaljah od centra Litije po slikoviti naravi ob reki Savi proti Pogoniku in nazaj. Dolžina proge bo odvisna od kategorije, za katero se tekači odločijo – od 200 metrov (promocijski tek predšolskih otrok) do 10 kilometrov. Organiziran bo tudi tek za osnovnošolce. Ti v različnih kategorijah tečejo od 400 do 1700 metrov. Srednješolci tečejo na razdalji 3600 metrov. Organiziran je tudi tek ekip na razdalji 5600 metrov. Osrednji dogodek je tek na 10 kilometrov za vse starostne kategorije. Letos na teku pričakujejo okoli 800 tekačev.

Tek organizira Javni zavod za kulturo mladino in šport Litija kot eno osrednjih prireditev ob občinskem prazniku. Začetek teka bo ob 9.00. Natančnejše informacije glede prijav, tras in kategorij so dosegljive na spletni strani  http://sport.zkms-litija.si/tek/.

ni podpisa
ni podpisa

Na spletni strani je na voljo tudi predstavitveni video http://sport.zkms-litija.si/tek/trase.html, fotogalerija in video o Litijskem teku 2016.

 

Na prireditvenem prostoru v centru Litije bo poskrbljeno za dodatno ponudbo. Na stojnicah se bodo predstavili ponudniki izdelkov in storitev povezanih s športom, zlasti tekom: zdrava prehrana, športni copati, merjenje krvnega sladkorja… Predstavila se bodo tudi številna društva.

 

Vzdušje bodo soustvarjali plesalci in plesalke Športnega društva NLP, ki bodo izvedli plesno točko pred vsakim štartom. Poleg njih so vsako leto glasne tudi navijaške skupine ekip društev, zavodov, podjetij.

 

ZKMŠ Litija

Alenka Urbanc

 

Več iz te teme:

Komentarji:

Mnenja

Dmitro Kuleba, minister za zunanje zadeve Ukrajine, Josep Borrell, visoki predstavnik EU za zunanje zadeve in varnostno politiko ter podpredsednik evropske komisije
Več...