Delo na Franji, iz prve roke (6. del): Na Kladju je polovica Franje

Fotografija: Maraton Franja, Kladje 14.6. 2015
Odpri galerijo
Maraton Franja, Kladje 14.6. 2015

Kdor se na najvišjem delu Maratona Franje BTC City ne okrepča, je lahko kasneje v težavah. Kaj je Delovi kolesarski ekipi na Kladju povedal Andrej Hauptman? Govorili smo tudi o tem, naj kaj je treba biti pozoren pri spustu proti Trebiji in vožnji po Poljanski dolini do Škofje Loke.

***

Z Andrejem Hauptmanom, nekdanjim kolesarskim asom, ki traso pozna do potankosti, smo pokomentirali posamezne odseke trase, ovinke, vzpone in morebitna nevarna mesta. Posneli smo več nadaljevanj, ustavljali pa smo se na mestih, o katerih menimo, da so za uspešno prepeljano Franjo odločilna. Skupaj smo prevozili skoraj vso traso, razen mestnih predelov, saj bi bilo to ob prometu prenevarno.

V prvem prispevku nam je Andrej pojasnil, kakšna so pravila varnega kolesarjenja v zaprti, skupinski vožnji, kako se sproščeno pripeljati do Brezovice, kjer se začne meritev časa, in na kaj je do tja treba biti pozoren. V drugem delu nas je nekdanji poklicni kolesar poučil, na kaj moramo paziti v vožnji do Vrhnike, ko je v skupini veliko kolesarjev, na cesti pa je tudi nekaj krožišč. Prvi resnejši preizkus na dolgi Franji predstavlja vzpon na vrhniški klanec, zato nam je Andrej svetoval, kako se ga lotimo. Delova novinarska ekipa je ogled trase nadaljevala proti Idriji in v četrtem delu pokomentirala, kako se najbolj varno spustimo do tja in kolesarimo do Cerknega, od koder nas čaka največji vzpon na maratonu, in sicer na Kladje.

Posneli smo več nadaljevanj, ustavljali pa smo se na mestih, o katerih menimo, da so za uspešno prepeljano Franjo odločilna. Skupaj smo prevozili skoraj vso traso, razen mestnih predelov, saj bi bilo to v prometu prenevarno. Torej popotovanje od Brezovice do Tacna.

Pridružite se nam na kolesarjenju!

1. Brezovica
2. Odsek Brezovica-Vrhnika
3. Vrhniški klanec
4. Spust do Idrije
5. Cerkno

6. Kladje
7. Škofja Loka
8. Tacen

Več iz te teme:

Komentarji: