Dolgo pričakovana kolesarska čelada

Fotografija: ni podpisa
Odpri galerijo
ni podpisa

Čelada je kolesarjevo nujno zlo. Kratki rokavi in nogavi, vse tako ranljivo in na vrhu pameti še čelada. Koliko lahko zaščiti in kako vroče nam je lahko pod njo. Verjetno je bolje, da jo imamo na laseh ali pleši, kot pa ne. Se strinjam. Strinjam se tudi, da je čelada najgrši del kolesarske opreme. Močno strinjam. Ni ga kolesarja, ki bi ga čelada polepšala, se reče… Pa vendar, sprijaznili smo se, bolj, ko je vroče, bolj razmišljamo, kako nujna je. Iskali smo in iskali in smo našli. Končno so začeli delati čelado, ki sodi na glavo. No, bolj na sivo glavo, kot pa tisto, ki ima lase v vetru. Iskali smo cestno čelado, kar pomeni, da je primerna za specialko ali XC gorca ali makadamkarja…

Brooks' $200 road-oriented Harrier Helmet.
Brooks' $200 road-oriented Harrier Helmet.

Vemo, da ne potrebujemo kričečih barv, ker…ker..nekateri smo prestari, da bi se kot žarnica svetili na cesti. Varnost? Fluorescentna čelada je super vidna, vendar, tisti, ki jo je s tako barvo pobarval, verjetno ni mislil na nas starejše. Hec ali pa ne. Zato pa obstaja Brooks England. Predstavljamo vam, ker smo jo, jo, vozimo…Brooks herrier, je čelada, ki stane okroglih 150 evrov, je težka, v velikosti L, ki sodi na glave z obsegom od 58 do 62 centinov obsega, 327 gramov je sramotna teža za klenega specialkarja, toliko ne tehtajo niti vilice, kaj šele, kaj šele…nič ne sme biti tako težko,  bi se reklo.

Brooks' $200 road-oriented Harrier Helmet.
Brooks' $200 road-oriented Harrier Helmet.

 

Pa vendar, kolesar, ki ima obseg glave 62 centimetrov ima tudi zelo močan vrat, ki tako težko čelado zlahka nosi. Rešeno. Torej, teža je pomembna, vendar, ko je na glavi ni občutna. Zračnost je vredna sto petdesetih evrov. Najboljši so paščki, zelo lahko in hitro nastavljivi, gumb za tesnenje zdži trajno nastavljivost, upam. Glavni plus herrierke je v preprosti, nevpadljivi obliki, normalnih barv in krasnega zapenjanja. V škatli ne dobite nič, razen čelade, nobenih rezervnih gobic, vpijalnikov, paščkov, verjetno, ker je na trgu šele prva serija. Že druga bo zagotovo dražja in bolj obdarjena, mogoče pa tudi shujšana… Pri nas jo prodaja Omega sport iz Ljubljane.

 

ni podpisa
ni podpisa

Več iz te teme:

Komentarji: