Predstavitvena informacija

Družinski mercedesi kot garaže in dnevne sobe na kolesih

Objavljeno
12. november 2018 07.11
Posodobljeno
12. november 2018 07.11
Oglasno sporočilo
Oglasno sporočilo
Mercedes-Benz pri razvoju vozil razmišlja tudi o modernih uporabnikih vozil in družinah s tremi ali več otroki, ki avto uporabljajo za posel, rekreacijo in družinski vsakdan.Pomisleki glede družinske odločitve o nakupu kombija izpuhtijo že ob prvi dilemi glede potrebe nakupa strešnega kovčka, ko pred avtom hkrati stoji veliko potnikov in gora prtljage.

Pri Mercedesu so s pametnim načrtovanjem lahkih dostavnih vozil razbili mite, ki so veljali za kombije in poltovornjake.

Vito tourer in mixto, razred X in razred V, so dobili moderen obraz, zmogljive in varčne motorje ter napredno opremo za varnost in udobje, ki jo najdemo v najprestižnejših Mercedesovih osebnih avtomobilih. Vse to za dostopno ceno ob nizkih stroških vzdrževanja.Mercedes razred X nagovarja družine, obrtnike, lastnike zemljišč, pustolovce in individualiste.

Zjutraj v hribe, zvečer v opero

V Mercedesovih vsestranskih kombijih so vsi VIP-potniki – ne glede na to, na katerem od sedežev v treh sedežnih vrstah sedijo. Posedanje otrok v otroške sedeže, »priklenjene« v sidrišča isofix, ali nalaganje tovora je zaradi električno pomičnih drsnih vrat zelo enostavno tudi na ozkih mestih. Ob odstranljivi tretji sedežni vrsti se prtljažnik spremeni v garažo na kolesih, v kateri prevažamo kolesa, velike bokse za hišne ljubljenčke, opremo za taborjenje ali smučanje, pri obrtniški uporabi pa tudi vse pripomočke za posel. Adrenalinski odvisniki lahko kolesa naložijo kar v keson poltovornjaka X in se podajo na vrh gore do adrenalinskega spusta v dolino, zvečer pa se v večerni obleki udobno nameščeni v usnjene sedeže in ob ambientalni osvetlitvi kabine sproščeni odpravijo v opero.Mercedes Vito je med tednom družinski delavec, ob vikendih pa z zmogljivim pogonom pustolovec.

Kot malo večji osebni avtomobili

Vozniški delovni prostor ob velikih steklenih površinah in višjem sedenju ponuja odličen pregled na cesto, počutje pa je zelo podobno kot v osebnih avtomobilih. V rokah voznik drži večfunkcijski volan, motor zažene s stiskom gumba, uporabne podatke za vožnjo, med katerimi brska z drsnikom sistema touchpad ali vrtljivim gumbom, pa pridobiva na velikih zaslonih.

Podvozje, zvočna izolacija in vgrajeni materiali poskrbijo za udobje kot v največjih limuzinah. Ob pripomočkih, kot sta Mercedesov parkirni asistent in 360-stopinjska kamera s senzorji krog in krog, pa je te dnevne sobe na kolesih enostavno parkirati tudi na parkirna mesta za osebna vozila.Mercedesov poltovornjak razred X je za volanom le malo večji avtomobil, ki zmore pustolovske odvisnike dostaviti na kraje, kamor se z osebnim vozilom ne bi podali nikoli.

Trdnjave na kolesih

Da so prave trdnjave na kolesih, dokazujejo na neodvisnih testih Euro NCAP, kjer zaradi trdnosti karoserije in napredne varnostne opreme, kot so prilagodljivi polni LED-žarometi ali aktivni zavorni sistem in drugi sistemi, ki aktivno pomagajo vozniku, celo tehnologije, kot je prepoznavanje bočnega vetra, prejemajo najvišje možne ocene za varnost.

Pogled na cenik Vita mixta in tourerja, razreda X in V, razkriva, da so ob primerljivi opremi cenovno enakovredni ali cenejši od družinskih športnih terencev, pri čemer so stroški registracije in poraba goriva podobni kot pri osebnih vozilih. Celo cena vinjete je enaka.

Ne spreglejte trenutne akcijske ponudbe Mercedesovih vozil: Vita mixta in tourerja ter razreda X in razreda V.Mercedesova vozila so lahko namenjena prevozu več generacij hkrati, veliko je različnih aktivnosti, ki za prevoz oseb in stvari, recimo športnih rekvizitov, zahtevajo veliko prostora.