Giro Rosa v poletni vročici Ljubljane

Fotografija: Ally Stacher and Evelyn Stevens (Specialized - lululemon) wait to start
Odpri galerijo
Ally Stacher and Evelyn Stevens (Specialized - lululemon) wait to start

Zopet bo na prireditvi ob predstavitvi tekmovalk, ki se bo 2. julija odvila na Kongresnem trgu, največ pozornosti namenjene prvi ženski slovenski poklicni ekipi BTC City Ljubljana, ki obstaja že drugo leto in nosi slavo ženskega kolesarstva, nakupovalnega središča BTC City in mesta Ljubljana daleč po Evropi. Ekipo, ki je naslednica ženske ekipe Kluba Polet, kjer je bilo zasejano in je vzniknilo seme zdajšnje uspešne zgodbe, zdaj sestavlja kar petnajst kolesark; izmed tistih iz zgodnejših  Poletovih začetkov je ostala le še Alenka Novak.

Lani so dekleta dokazala svetu, kako zelo napreduje slovensko žensko kolesarstvo, najboljši primer je bil dolg samostojen pobeg Špele Kern na svetovnem prvenstvu. Zaradi lanskih uspehov je ekipa dobila veliko povabil na dirke, višek sezone pa bo za dekleta nastop na tekmovanju Giro Rossa, italijanskem touru za dekleta, ki se bo tokrat začel prav v Ljubljani.

V četrtek, 2. julija 2015 bomo priča predstavitvi vseh kolesark, ki bodo letos nastopale na rožnatem Giru, že naslednji dan pa bo šlo zares, ko bomo spremljali prolog na Slovenski cesti, prva tekmovalka se bo v boj s časom podala ob 19. uri na sredini Kongresnega trga.

V soboto se bo dogajanje vsaj za nekaj časa iz središča Ljubljane preselilo v Kamnik, kjer se bo ob 12. uri pričela druga etapa dirke, ciljno črto bodo kolesarke prevozile v ljubljanskem BTC Cityju.

V projektu zelo zavzeto sodeluje tudi Mestna Občina Ljubljana, ki bo vse obiskovalce tega prvovrstnega športnega dogodka spomnila, da bo mesto Ljubljana leta 2016 nosilo naziv Zelene prestolnice Evrope.

Več iz te teme:

Komentarji: