Golfsko vrvenje

Fotografija: Foto: Mirko Kunšič
Odpri galerijo
Foto: Mirko Kunšič

Začetni udarec na letošnjem prvem mastersu, golf turnirju velike četverice, na igrišču Augusta national club bosta simbolično udarila velikana golfa. Najuspešnejši golf igralec sveta, Američan, 78-letni Jack Nicklaus in štiri leta starejši Južnoafričan Gary Player, ki ima v posesti priigranih 11 zelenih golf suknjičev.


Oba sta bila včeraj tudi med 28 igralci, zmagovalci več turnirjev, ki so uvodoma odigrali promocijski turnir 9 lukenj s parom 3. Zmagal je 68-letni Tom Watson s 6 udarci pod parom. Vnuk Nicklausa, ki ima 18 zmag na majorjih, je kot strežnik, nosilec dedovih palic na 9 luknji naredil hole in one. Z enim udarcem je udaril žogico, ki se je na zelenici odkatalila v luknjo.  Z enim udarcem sta bila  na tem turnirju uspešna tudi  poklicna igralca Tomy Finau in Dylan Frittelli.

Foto: Mirko Kunšič
Foto: Mirko Kunšič


Na tiskovni konferenci je predsednik kluba ANC,  Fred Ridley dejal, da bodo prihodnje leto, 6. aprila na  osrednjem igrišču prvič v zgodovini gostili najboljše amaterske igralke, ki se bodo po dveh dnevih igranja na sosednjem igrišču uvrstile v finalni, tretji dan igranja na Augusti.


To v bistvu pomeni, da ima realno priložnost za igranje tudi mlada Pia Babnik iz GK Trnovo. Večkratna  mladinska evropska prvakinja, ki po uvrstitvah sodi že med 100 najboljših golf amaterk.
Vsakoletni masters bo letos v znamenju  povratnika, Tiger Woodsa, ki se po treh letih vrača na masters. Nazadnje je Tiger, zmagovalec 14 majorjev,  slavil pred desetimi leti.
»Nominiracev« za letošnji prvi major je veliko. Igrišče, kot vsako leto, zahtevno, zato bodo golfske »karte« do nedelje večkrat dobro premešane.

 

Foto: Mirko Kunšič
Foto: Mirko Kunšič


In kaj počno slovenski profesionalni igralci golfa. Katja Pogačar, ki si je lani priigrala pravico nastopov na evropski ženski golf ligi igra ta teden turnir v Franciji. Nastja Banovec se prav tako pripravlja na letošnjo sezono. Tim Gornik na prvem od letošnjih turnirjev MENA v Egiptu ni dosegel reza, za igranje v finalnem tretjem dnevu. A ima že konec tedna novo priložnost. Tudi v Egiptu, na drugem golf igrišču. Licenco za igranje pro turnirjev nemške golf lige ima tudi Anže Leskovar.
Več o njih pa v naslednjih prispevkih.
Mirko Kunšič
 

Več iz te teme:

Komentarji: