Gremo na pokljuški Oviratlon?

Fotografija: ni podpisa
Odpri galerijo
ni podpisa

Organizatorji v teh dneh opravljajo še zadnja testiranja ovir. Teh bo spet več kot prejšnje leto, kar 23, torej tri več kot leta 2014, men njimi pa bo vsaj pet povsem novih. Med novostmi največ stavijo na t. i. debelo črevo, čigar podrobnosti bodo ostale skrite vse do dneva D, pa na plezanje po špagi in na ovire, narejene iz materiala, ki je še posebej značilen za Pokljuko, torej iz lesa. Seveda pa ne bodo manjkale niti tradicionalne, kot so blatna kopel, vodna osvežitev, elektro žur in tobogan spolzki Janez.

Edinstven izziv, na katerem udeleženci premagujejo ovire, zasnovane po vzoru treninga specialnih enot, s čimer preizkusijo svojo vzdržljivost, moč, agilnost, psihično trdnost in sposobnost za timsko delo, je bila leta 2012 prva tovrstna športno-rekreativna prireditev pri nas. Že od prve izvedbe velja za sinonim nepozabnega doživetja, ki privabi mlade in mlade po srcu, predvsem pa tiste, ki jim pri športni aktivnosti več kot boj za točke, sekunde in uvrstitev pomeni preseganje meja lastnih sposobnosti ob pomoči ostalim udeležencem ter seveda, česar pri oviratlonu ne manjka, druženje in zabava. Priljubljenost oviratlona dokazujejo tudi številke – lani se je na Pokljuki zbralo že več kot 2600 oviratlonk in oviratloncev.

Torej, če se želite pridružiti karavani oviratloncev imate čas do prihodnjega petka, 19. junija, ko se zaključi zbiranje prijav, za dogodek, ki se bo odvil 4. julija.

ni podpisa
ni podpisa

Več iz te teme:

Komentarji: