GRUBIN MEMORIAL ZNOVA PRESEGEL PRIČAKOVANJA

Fotografija: ni podpisa
Odpri galerijo
ni podpisa

V Kranjski Gori je v petek, 8. marca, potekal že četrti dobrodelni Grubin memorial, ki so ga v čast nekdanjega slovenskega smučarja Draga Grubelnika, organizirali njegovi smučarski prijatelji. Z ohranjanjem te tradicije ne ohranjajo zgolj spomina na vrhunskega smučarja, pač pa vsako leto z zbranimi sredstvi osrečijo tudi pomoči potrebno družino.
Prvi dobrodelni snežni spektakel je potekal na pobudo Dragovega prijatelja in dolgoletnega ˝cimra˝ Reneja Mlekuža, ki je na prvem dogodku celotna zbrana sredstva namenil Dragovemu sinu Maksu, na drugem Grubinem memorialu so z zbranimi sredstvi pomagali sedemnajstletnemu Timu, lani pa 7-članski družini iz Vuhreda. Letos bodo zbrana sredstva namenjena družini iz Slovenske Bistrice, očetu samohranilcu (delni invalid) z dvema sinovoma, ki ju je zapustila mama. Živijo v težkih razmerah in zato nujno potrebujejo novo streho nad glavo.

V dobrodelni sklad sta donirala tudi oba glavna pokrovitelja dogodka: Generali in NLB. V imenu Zveze prijateljev mladine Ljubljana Moste - Polje je ček zavarovalnice Generali v vrednosti 2.000 evrov in ček NLB v vrednosti 1.000 evrov sprejel Rene Mlekuž, pobudnik Grubinega memoriala.

ni podpisa
ni podpisa

 

Veleslaloma se je udeležilo več kot 150 smučarjev in smučark, ki so se spustili po snežni strmini smučišča Kekec. S plačilom štartnine so tako prispevali k še kako pomembnem znesku za pomoč družini iz Slovenske Bistrice. Prvi se je po smučišču spustil Albert Popov, tekmovalec Draga Grubelnika, ki je bil skupaj z Dragom tudi udeležen v prometni nesreči, a jo je čudežno preživel. Med znanimi imeni bele karavane je bil tudi letos Ivica Kostelić, legenda hrvaškega smučanja, ki je bil Dragov dober prijatelj: "Gruba je bil zelo pozitiven lik, v vsem je vedno našel nekaj pozitivnega. Tudi, če je kdo drug imel slabši rezultat ali pa težave pri smučanju, je vedno našel kakšno dobro besedo ali vic in zato ga je bilo vedno lepo imeti v družbi."

Nekateri v vlogi tekmovalcev, drugi pa zgolj kot obiskovalci, so se dogodka udeležili tudi preostali slovenski in tuji smučarji: Ivica Kostelić, Christian Mayer, Alenka Dovžan, Špela Pretnar, Jure Košir, Mitja Dragšič, Mitja Valenčič, Andrej Šporn, Urška Hrovat, Andrej Miklavc, Mitja Kunc in drugi. Za odlično zabavo na odru so skrbeli Matjaž Jelen (Šank Rock), Rok Ferengja (Rck`n`Band) in Grega Skočir (Big Foot Mama).

 

ni podpisa
ni podpisa

 

Rene Mlekuž, pobudnik Grubinega memoriala in njegov najboljši prijatelj, je Dragu zelo hvaležen predvsem za drugačen pogled na življenje, ki mu ga je dal. "Jaz sem bolj "ziheraški", bolj premišljen, on pa je pogledal z druge strani in to mi je največ pomenilo. Bilo pa je tudi dosti norčij, iskrenosti. Nikoli ni imel nobenih zadržkov povedati tisto, kar si je mislil in menim, da so to tisti pravi odnosi, ki morajo biti med nami. Današnja slika pa vse pove. Zakaj smo prijatelji, zakaj smo bili v dobrih odnosih in konec koncev smo tu tudi zato, da pomagamo drug drugemu."

Prvo mesto je letos osvojil Boštjan Brulc, na drugo mesto se je uvrstil Adam Bernard, na tretjem mestu pa je tekmo končal Matej Pogačnik. V ženski konkurenci je prvo mesto zasedla Patricija Demšar, druga je bila Tanja Žerjav, na tretje mesto pa se je že tradicionalno uvrstila nosilka bronaste olimpijske kolajne Alenka Dovžan.

Množična udeležba in navdušenje ob zbranem znesku sta dokaz, da se mora tradicija nadaljevati tudi v prihodnje ter da bo spomin na Grubo ne samo večno živel, ampak preko memoriala skrbel, da bo vsakdan vsaj nekaterih družin lažji in lepši.

 

Katja Mlakar, Domen Mavrič

Foto: Marko Delbello Ocepek

ŠE VEDNO LAHKO ZA DRUŽINO DONIRATE NA SPODNJE PODATKE:

Zveza prijateljev mladine Ljubljana Moste Polje
Proletarska cesta 1
1000 Ljubljana
TRR: SI56 3300 0000 1303 865
BIC: HAABSI22
KODA: CHAR
NAMEN: HUMANITARNA POMOČ DRUŽINI
SKLIC: SI00 652 (sklic je NUJEN)

 

 

 

 

Več iz te teme:

Komentarji: