Imena tekaških copat: Asics Gel Kayano

Fotografija: ni podpisa
Odpri galerijo
ni podpisa

ni podpisa
ni podpisa

V četrtek, 10. marca, bomo v Poletu O2 objavili tradicionalni spomladanski test tekaških copat. Predstavili bomo 70 parov najsodobnejše tovrstne obutve, v kateri se boste lahko pojavili že na prvi veliki tekaški prireditvi pri nas, na 16. Malem Kraškem Maratonu v Sežani, eni najlepših in najbolje pripravljenih tekaških prireditev pri nas.

Naš test, ki je najstarejši v državi, saj ima že več kot dve desetletji zgodovine, vodi Klemen Dolenc, tekaški trener, ki je pri preizkusih od prvega dne, in je zagotovo imel na nogah največ različnih copat; verjetno tudi v Evropi ni dosti podobnih preizkuševalcev, vsaj s takšnimi izkušnjami ne.

Zdaj bomo v nekaj nadaljevanjih predstavil imena določenih modelov; zgodovino in pomen teh imen je pojasnila Emily Polachek na spletni strani running.competitor.com.

Torej: ko se rodi nov model tekaške obutve mu je treba tudi najti primerno ime. Včasih so imena le identifikacija. No, včasih pa zares spodbudijo našo radovednost. Predstavili bomo 11 modelov tekaških copat, ki jih krasijo zares zanimiva imena – in jih skušali pojasniti.

Tokrat: Asics Gel Kayano 21

Kayano je priimek človeka, ki je razvil ta sloviti tekaški copat, enega naslavnejših v zgodovini teka na sploh.  Japonec Toshikazu Kayano še vedno dela pri Asicsu, v glavnem oddelku v japonskem Kobeju, vendar pa ni več povezan z razvojem svetovno uspešne kolekcije Kayano.  Asics Gel Cayano je za mnoge tekače tekaški copat njihovega tekajočega življenja!

ni podpisa
ni podpisa

Več iz te teme:

Komentarji: