Inovacije, za katere ni nihče prosil (2)

Fotografija: ni podpisa
Odpri galerijo
ni podpisa

Oprema in gadgeti so ponavadi ključnega pomena, ko se odpravimo v naravo, smučanje, tek ali celo na sprehod. V športnem in rekreacijskem svetu so pogosto gadgeti tisti, ki rešujejo življenja, predvsem s signalom, ki ga pošiljajo satelitu ali opremo, ki vas obvaruje pred snežnim plazom, ali pa vas reši aplikacija z zemljevidom, ko ne najdete poti domov.

Na drugi strani uporabnosti pa se nahaja bizarnost. Nekateri gadgeti, ki so v teh trenutkih na trgu so tako boleče neuporabni, da se človek vpraša, zakaj so bili sploh izdelani. Ponavadi jih izumitelji pošljejo in predstavijo na platformi za množično financiranje, od tam dalje pa se lahko izstreli v zvezde ali pa v naše nadaljevanje, povzeto po reviji Outside.

Držalo banane

Si predstavljate, da bi Chris Froome na svojem Pinarellu sredi francoske pentlje imel, namesto klasičnega bidona z energijskim napitkom, držalo za banano? Najbrž niste niti pomislili na to. Proizvajalec Biken je o svojem izdelku napisal: "Držalo za banano omogoča, da to tropsko sadje varno prenašate na svojem kolesu. Držalo je na narejeno iz usnja, lahko ga zapnete za svoj kolo ali za pas."

Izpušni žar

ni podpisa
ni podpisa

Ok, če je držalo banane nesmiselno, si ne predstavljamo, da bi kdorkoli kupil žar, v katerem se s pomočjo izpušnih plinov peče meso. Mljask, okusno, kajne? Proizvajalec piše: "S tem žarom boste pokazali, da vam ni vseeno za okolje, saj niti en delček škodljivih izpuhov ne gre v nič." Še vedno je po vsej verjetnosti škodljivo, le izkoristek je večji.

Protisignalna kapa

ni podpisa
ni podpisa

"Nekateri pravijo, da je kapa izdelana predvsem za odbijanje elektromagnetskih valov in sevanja. Pa je res tako? Ja, prav posebna kapa odbija signale vašega mobilca, brezžičnega omrežja, mikrovalovke, skratka, odreže vas od vseh signalov. 100-odstotne uspešnosti pri onemogočanju signala ni, ampak bolje to, kot nič. Poleg tega pa izgleda fantastično, to je ena najlepših kap v zgodovini." Pogumne besede proizvajalcev, ni kaj.

Več iz te teme:

Komentarji: