Janko Rožman prejemnik Bloudkove plakete za življenjsko delo

V svojem 60-letnem delu je pustil sledi v ogromno športnih zvrsteh.
Fotografija: Janko Rožman. FOTO: Arhiv Polet
Odpri galerijo
Janko Rožman. FOTO: Arhiv Polet

Devetčlanski odbor pod vodstvom predsednika Viktorja Grošlja in podpredsednice Mateje Svet je letošnje nagrajenke in nagrajence izbral na podlagi preteklih dosežkov in po načelih enakopravnega priznavanja vrhunskih dosežkov na vseh nivojih športa.
image_alt
Miran Jerman prejemnik Bloudkove plakete za življenjsko delo

Janko Rožman, rojen 24. avgusta 1947, je prejel Bloudkovo plaketo za življenjsko delo v športu.
 
Predlagatelji: Branko Barič, podpredsednik Partizan Bakovci dtv, Dejan Crnjek, predsednik Športne unije Slovenije, Jožica Lukač, ravnateljica OŠ Bakovci
 
Janko Rožman je zadolžen za uspešno, pestro in kakovostno šolsko ter rekreativno športno dejavnost v pomurskem in tudi širšem, mednarodnem prostoru.

V svojem 60-letnem delu je pustil sledi v ogromno športnih zvrsteh: kot učitelj telesne vzgoje na več osnovnih šolah, izvedel je prvo šolsko prvenstvo v hokeju na travi, prvo v Sloveniji, bil je organizator pokala OŠ v rokometu, nogometu in teku na Goričkem, med poletnimi počitnicami je izvajal tečaje smučanja na travnikih, organiziral šole v naravi, izvajal ligaška tekmovanja med razredi v igrah, atletiki in gimnastiki, bil je pobudnik novogradnje igrišč za odbojko, košarko, rokomet, igralec NK in trener ŽRK Grad, mentor v društvu invalidov na vadbah in tudi trener pomurskih paraplegikov na vadbah.

Opravljal je pomembne funkcije v številnih strokovnih organizacijah, organiziral vaške kmečke igre in štafete, tek mladosti... Janko je aktiven še danes, saj vodi vadbo za upokojence.
image_alt
Kar dva Poletova avtorja med dobitniki Bloudkovih priznanj

Komentarji: