Katja Pogačar spet v finalni dan

Fotografija: ni podpisa
Odpri galerijo
ni podpisa

Katja Pogačar, doma iz Hrušice pri Ljubljani, je danes nasmejana odšla z osemnajste zelenice golf igrišča Westlake v Cape Townu v Južni Afriki. Lani decembra je v petih krogih turnirjev v Maroku dokazala z rezultatom, da si zasluži igranje med profesionalkami Evropske ženske golf lige.

V začetku marca se je na svojem prvem, krstnem turnirju  LET, na turnirju Women s NSW Open v Avstraliji, po dveh dnevih uvrstila v rez in finalni dan končala na 52 mestu. Tudi včeraj si je po treh dnevih, z 10 udarci nad parom igrišča, priigrala enako mesto.
Zmagala je domačinka Ashleigh Buhai z devetimi udarci pod parom igrišča, druga je bila Nemka Karolin Lampret z 7 udarci pod parom, tretja pa Maročanka Maha Haddioui z 4 uradci pod parom igrišča.

ni podpisa
ni podpisa

Katja, ki je lani zaključila študij matematike in biologije, na ameriški univerzi Ohio State se, kot nam je po telefonu povedal njen oče Marjan, zdaj vrača domov. Tudi na posvet k trenerju Urošu Gregoriču, s katerim je sodelovala na daljavo tudi med študijem v Ameriki.
V začetku aprila potuje na turnir poklicnih igralk v Francijo. Sredi aprila pa v Maroko, kjer bodo najboljše igralke Evropske golf lige igrale na turnirju Lalla MeryemCup z rekordnim nagradnim skladom 450 tisoč evrov.

Slovenka Katja Pogačar, prva igralka v evropski poklicni golf ligi, si je z obema nagradama na prvih dveh turnirjih, dobrih tisoč evrov vsaj malo povrnila stroške potovanj, nastanitev in startnin.
Ob vrnitvi domov jo bomo prosili za pogovor, da bo sama povedala, kako bo potekalo njeno prvo leto igranj na turnirjih prve evropske ženske golf lige LET.

ni podpisa
ni podpisa

Besedilo in fotografije Mirko Kunšič

Več iz te teme:

Komentarji: