Kje se proda največ koles v Evropi na prebivalca?

Fotografija: ni podpisa
Odpri galerijo
ni podpisa

Slovenija se hitro, ampak zanesljivo prebija med naj – kolesarske države na stari celini.

Sodeč po »Kolesarskem barometru« evropske kolesarske zveze, objavljenim danes, Slovenija vodi po količini prodanih koles na prebivalca v celotni Evropi.

"Kolesarski Barometer" je lestvica kolesarjem najprijaznejših držav v Evropi, med katere sodi tudi, ja, uganili ste, naša mala kokoška. Sodeč po analitikih barometra, je Slovenija naredila največji preskok v kolesarjem najprijaznejših državah v Evropi. Prehiteli smo levo vozeče Britance, vinorodne Francoze in pristali na 7 mestu med vsemi. Evropskim kolesarjem je, sodeč po barometru, najbolj prijazna Danska, tesno za petami ji sledi Nizozemska.

Analitiki, ki sestavljajo "Barometer" upoštevajo uporabo kolesa kot prevoznega sredstva in uporabo le tega v rekreacijske namene, prodajo teh dvokolesnikov in varnost kolesarjev v cestnem prometu.

Slovenija pa je absolutni zmagovalec na področju prodaje koles na prebivalca – po Barometru se na sončni strani Alp proda 120 koles na 1000 prebivalcev. Impresiven podatek! Sledi nam Litva s 100 prodanimi kolesi na 1000 prebivalcev.

In kar je tudi zanimiv podatek: Kolo kot sredstvo prevoza vsakodnevno uporablja približno 8% Slovencev za razliko od Nizozemcev, kjer kar 35% prebivalstva uporablja kolo kot nadomestek bencinsko – gnanih konjičkov. 

Več iz te teme:

Komentarji: