Kolesarski klub Sava Kranj zopet dobrodelen

Fotografija: ni podpisa
Odpri galerijo
ni podpisa

ni podpisa
ni podpisa

Lanskoletna predaja kolesa Janu Lukaniču.

V Kolesarskem klubu Sava Kranj smo se že lani odločili, da bomo odslej vsako leto dobrodelni. Tako kot lani, ko smo podarili kolo Janu Lukaniču, ki je z njim osvojil medaljo na specialni olimpijadi v Los Angelesu, je tudi letos zgodba prišla do nas kar sama.

Donator, ki ne želi biti imenovan, je klubu podaril prilagojeno kolo, s pomožnimi kolesi, z željo, da najdemo pravo osebo za to kolo. Direktor kluba je šel v akcijo in kar hitro smo našli pravo osebo, Grega Dvoršaka, ki si je kolo že ogledal, ga preizkusil, v klubu smo še ga malenkostno dodatno opremili, prilagodili in ga pripravili na novo sezono.

Vabimo vas, da se nam pridružite pri veselem dogodku, ko bomo Gregi Dvoršaku podarili tako težko pričakovano novo kolo. Dvoršaku bomo kolo predali v petek, 1. 4. 2016, ob 16.00 uri pred Merkurjevim centrom na Primskovem v Kranju.

Kdo je Gregor Dvoršak?

Moje ime je Grega Dvoršak. Rojen sem 17. januarja 1995 v Ljubljani, 2 meseca in pol prezgodaj. Kot nedonošenček sem imel v začetku največ težav z ravnotežjem pri sedenju, pa tudi z astmatičnimi napadi ter prehladnimi obolenji. Največkrat pa sem poleti užival ob vodi in se veselil daljših potovanj.

Starši so me zgodaj vključili v Razvojno ambulanto na Jesenicah. Prve samostojne korake sem naredil pri 5 letih in zaradi škiljenja pričel nositi očala. Udeleževal sem se raznih poletnih kolonij in šole smučanja pri društvu Sonček. V vrtcu sem dobil prvi tricikel, ki sem ga z veseljem uporabljal. Z njim sem se vozil vsak dan skozi celotno osnovno šolo. Tudi kasneje sem ob podpori družine naredil veliko prevoženih kilometrov. V osnovni šoli sem bil zelo uspešen in moja največja želja je bila, da bi imel kolo oz. tricikel s prestavami. Žal pa naša zakonodaja tega še vedno ne omogoča, saj so gibalno ovirani upravičeni samo do osnovnih modelov. Tukaj velja omeniti še posebej dr. Tatjano Dolenc Veličkovič, ki je prisluhnila pobudi mojega očeta in skupaj sta pri ortopedski trgovini Ortosana pridobila z doplačilom nov tricikel s 6 prestavami. Prav zaradi tega sem kmalu lahko kolesaril od Jesenic do Lesc, sopihal po kolesarski stezi od Jesenic do Kranjske Gore in preizkusil tudi bohinjsko stezo.

V teh dneh končujem 4. letnik Gimnazije Jesenice, kjer se redno udeležujem različnih tekmovanj. Zdaj se že pripravljam na maturo. Poleg hokeja, kjer sem zvesti navijač Jesenic, me poleg glasbe najbolj zanima še računalništvo in informatika. Med počitnicami sem pridobil veliko znanja v radovljiškem podjetju MZR, ki mi je bilo edino pripravljeno ponuditi počitniško delo in me naučiti nove zahtevnejše računalniške programe.

Za konec naj povem, da me najbolj veseli, da so pri nas še dobri ljudje, ki radi pomagajo. Takoj sem sprejel povabilo Kolesarskega kluba Sava Kranj, ki mi bo v teh dneh podarilo prilagojeno kolesarsko kolo in to s kar 24 prestavami. Z njim bom lahko premagal še daljše razdalje in preprosto užival v vožnji. Vsem, ki so kakorkoli pomagali in sodelovali pri projektu se iskreno zahvaljujem in obljubljam, da bom s tem darilom napravil še veliko kilometrov.   

 

Več iz te teme:

Komentarji: