Kranjski kolesarski praznik

Fotografija: ni podpisa
Odpri galerijo
ni podpisa

Kolesarski praznik v Kranju bo ponovno potekal zadnji vikend v juliju. To soboto in nedeljo (28. in 29. 7.) bo mesto Kranj živelo za kolesarstvo.

Kranjski kolesarski klub vse ljubitelje kolesarstva in druženja vabi na Kolesarski praznik v Kranju.

V soboto (28. 7.) bodo tekmovalni program začeli že v popoldanskih urah s kriterijem, ki bo hkrati tudi državno prvenstvo za vse kategorije (razen dečkov in deklic) v tej disciplini. Vmes bodo na svoj račun kot vsako leto prišli tudi otroci, ki še ne trenirajo kolesarstva. Svojo dirko pa bodo imeli sponzorji, trenerji in spremljevalno osebje ekip. Sledil bo nočni kriterij za člansko kategorijo, ki bo pravi kolesarski spektakel za gledalce. Po lanski 60. obletnici delovanja kluba pa bodo kolesarji tudi letos praznovali – 50. izvedbo dirke za Veliko nagrado Kranja, ki jo bodo obeležili s sobotnim večernim koncertom skupine Pop Design.

 

ni podpisa
ni podpisa

 

V nedeljo (29. 7.) pa ob 13.30 uri sledi najstarejša slovenska mednarodna kolesarska dirka, ki poteka pod okriljem mednarodne kolesarske zveze UCI, že 50. Velika nagrada Kranja – memorial Filipa Majcna. Trasa poteka v okolici Kranja, zato bo zelo zanimiva tudi za gledalce. Še posebej atraktiven pa bo vzpon na Jelenov klanec, po katerem so dirke v Kranju prepoznane – kolesarji ga bodo prevozili kar 13-krat.

PROGRAM

28. julij (sobota)
14.30–18.30: državno prvenstvo v kriteriju za kategorije: dečki, deklice, mlajši in starejši mladinci in mladinke, ženske
18.30: dirka za otroke, ki še ne trenirajo kolesarstva
19.15: dirka za sponzorje, trenerje in spremljevalno osebje
20.00: koncert Pop Design
21.00: nočni kriterij za kategorijo članov (državno prvenstvo)
22.00: koncert Pop Design

 

Foto: avtorja sta Žiga Zupan in Damir Kovačič

Več iz te teme:

Komentarji: