Kuhar "zakuhal" nov naslov državenga prvaka

Fotografija: ni podpisa
Odpri galerijo
ni podpisa

Letošnje državno prvenstvo v turnem smučarju brez presenečenj. Zmagovalec in državni prvak je Nejč Kuhar.

Vikend dneva sta bila v znamenju državnega prvenstva v turnem smučanju, ki se je zgodil na Ljubelju, oz. Zelenici. Vse skupaj se je začelo v soboto s tekmo v vzponu. Start je bil na Ljubelju (1060 m), cilj pa pri koči na Zelenici (1540 m). Tudi v tej tekmi Nejc Kuhar ni dovolil presenečenja.

Rezultate si lahko ogledate tukaj.


V nedeljo je bil na sporedu vrhunec sezone, državno prvenstvo. Startali so na Ljubelju, se vzpeli mimo koče Vrtača, doma na Zelenici, kota 1750 m (centralni plaz), spust po plazu do vlečnice sidro (1500 m), vzpon do sedla nad vlečnico Triangel (1750 m ), zadnjih 50 v.m. peš, spust do luknje pod Dom na Zelenici (1450 m ), člani in veterani so naredili še en krog, ženske in mladinci so se spustili direktno do Doma na Zelenici. Člani in veterani so tako morali premagati 1500 metrov višinske razlike v dolžini 10 kilometrov, ženske in mladinci pa 950 višinske razlike v dolžini 7. kilometrov.
Naslovna foto: Lucija Odar

Rezultati državnega prvenstva

Velika galerija fotografij

 

ni podpisa
ni podpisa

Nejč Kuhar v sredini kot zmagovalec, levo z nogo v zraku je Luka Kovačič, ki je oba dneva končal na drugem mestu in Luka Mihelič, ki je zasedel najprej 4. mesto v vzponu in bil 3. na državenm prvenstu.

 

ni podpisa
ni podpisa

Foto: Lucija Odar

 

ni podpisa
ni podpisa

Foto: Lucija Odar

 

ni podpisa
ni podpisa

Špela Zupan v akciji!                               Foto: Lucija Odar

 


Organizator  se je lepo zahvalil vsem, ki so prispevali, da je državno prvenstvo uspelo:

Za nami je čudovit konec tedna in dve tekmi za državno prvenstvo v turnem smučanju, ki nam bosta ostali v zelo lepem spominu.
Hvala vsem tekmovalcem in rekreativcem, vi ste tisti, za katere se organizatorji trudimo in s svojo udeležbo se nam za to zahvalite.
Hvala vsem navijačem, naključnim in nenaključnim, vi ste iz tekme naredili dogodek.
Hvala vsem organizatorjem in prostovoljcem, ki so tekmo izpeljali na vrhunski ravni: Društvo za razvoj turnega smučanja, ŠD Lom pod Storžičem, GRS Tržič, PD Tržič,

Hvala pa seveda tudi vsem sponzorjem, ki so za tekmovalce in rekreativce pripravili lepe nagrade: Lumar hiše, GARMIN Slovenija, Dynafit Slovenija, Šport 11/11, Elan Skis, ATK Bindings, SOL.si, Melom Tržič, CAMP-CASSIN, Tesma Sport, Gorenjski glas, Davidov hram, Red Bull

 

 

Več iz te teme:

Komentarji: