Ljubljanski Teden športa je pred nami!


...
...

Med 5. in 10. septembrom bomo v Ljubljani migali. Prizorišč bo več, največ pa se bo dogajalo v centru mesta, na Kongresnem in Mestnem trgu. Obiskovalce čaka veliko zabave, ob tem pa še lepe praktične nagrade...

Da ne bo kakšne pomote, razčistimo takoj: Teden športa ni le športni dogodek, niti ni dogodek namenjen le športnikom. Pravzaprav je kljub v naslovu omenjenemu športu, dogajanje namenjeno predvsem (pre)velikemu deležu premalo gibalno dejavnega dela prebivalstva. Vabljeni pa so seveda tudi že aktivni.

Kam na vadbo - dva dneva vodene vadbe

Za začetek bomo, skupaj z Mestno občino Ljubljane, v glasilu Ljubljana objavili nabor podatkov o tem kam vse se lahko vpišete na gibalno, rekreativno ali športno telovadbo v prihajajoči sezoni. Glasilo bo izšlo v 122.000 izvodih, dobilo pa ga bo vsako ljubljansko gospodinjstvo. Zanimivo in poučno pa bosta 5. in 6. september, ko na terenu, predvsem na ljubljanskih trim stezah, trim otokih in zunanjih fitnesih, pripravljamo popoldansko vadbo pod vodstvom trenerjev.

Ali sem fit - dan za nasvete in meritve

Na Mestnem trgu pred Magistratom in na Stritarjevi ulici se bodo med 9. in 13. uro, na stojnicah z nasveti, meritvami in različnimi drugimi zdravju koristnimi programi, med drugimi predstavili Zdravstveni dom Ljubljana, Nacionalni institut za javno zdravje, Zdravstvena fakulteta, Mestna zveza upokojencev, Športna unija Slovenije, Društvo za zdravje srca in ožilja Slovenije..., izvedeli boste lahko vse o zdravem življenjskem slogu in si izmerili kondicijo.

Mini olimpijada – dva športna dneva za šolarje

Pripravljamo tudi športne dejavnosti za šolarje. Skupaj z Olimpijskim komitejem Slovenije bomo 8. in 9. septembra dopoldne, na Kongresnem trgu pripravili dva mini olimpijska dneva, z udeležbo olimpijcev, olimpijsko baklo, olimpijsko zastavo, olimpijsko prisego in olimpijsko nagrado. Pridite navijat!

Športna tržnica - vsa ponudba vadbe na enem mestu

V soboto, 10. septembra bomo, skupaj z društvi, njihovimi programi in tisočimi obiskovalci, napolnili Kongresni trg in park Zvezda. Svojo ponudbo bo na stojnicah in aktivno tedaj predstavilo skoraj sto ponudnikov. Pripravili bomo tudi več žrebanj nagrad, ki jih bodo poklonili naši pokrovitelji (Decathlon, Mladinska knjiga...) in društva. Dogajanje se bo začelo ob 9. uri, zaključilo pa s finalom v ulični košarki do 18. ure.

Predstavitev Tedna športa v Decathlonu

Poleg nepogrešljivih sofinancerjev, to sta Mestna občina Ljubljana in Fundacija za šport, nam je letos na pomoč priskočila tudi športna multinacionalka Decathlon. S športniki in društvi jih bomo obiskali na predstavitvi Tedna športa 3. septembra popoldne. Pridružite se nam, da bo zabavneje. Obiskovalcem se obetajo tudi praktične nagrade.

Dodatne informacije:

Katarina Šinkovec (041 750 794), Žiga Černe (041 537 097)
www.szlj.si, razgibajmo-ljubljano.blogspot.com
 

Več iz te teme:

Komentarji: