Luki Piberniku etapna zmaga na Eneco Touru

Fotografija: Državno prvenstvo Slovenije- Mirna Peč.Luka Pibernik zmagovalec pri elite. V Mirni Peči 26.6.2016
Odpri galerijo
Državno prvenstvo Slovenije- Mirna Peč.Luka Pibernik zmagovalec pri elite. V Mirni Peči 26.6.2016

Slovenski kolesar Luka Pibernik je zmagovalec šeste etape dirke Eneco Tour, ki se je odvila minuli konec tedna. V ciljnem sprintu ubežne skupine je kolesar Lampreja Meride na 185 kilometrov dolgi preizkušnji med Riemstom in Lanakenom prehitel Britanca Marka McNallyja in Belgijca Berta van Lerbergheja. Za Pibernika je to prva zmaga na dirkah svetovne serije.

Pibernik je bil del petčlanske ubežne skupine (nekaj časa je bila šestčlanska, saj je bil zraven tudi Berden de Vries), ki je presenetila glavnino, saj je ta prepozno začela loviti ubežnike. Pet kilometrov pred ciljem so ubežniki sicer vodili le še za 25 sekund, a je bilo to vseeno dovolj, da so Pibernik in druščina z nekaj sekundami prednosti prišli v ciljno ravnino in obračunali med sabo. Najmočnejši je bil prav Slovenec, ki je odpravil McNallyja, van Lerbergheja, Francoza Alexisa Gougearda in Američana Chada Hago.

"Videli smo, da nam lahko uspe priti do cilja pred glavnino, zato sem poskušal ohraniti čim več moči. Mislim, da je bil Goudegard najmočnejši v naši skupini, zato sem se mu 'prilepil' na kolo. V zadnjih 200 metrih pa sem poskusil z napadom in uspelo mi je," je po dirki povedal 22-letni Pibernik, ki sicer že tri sezone vozi za Lampre, njegovi edini prejšnji profesionalni zmagi pa sta bili na državnih prvenstvih 2013 in 2015.

"Pred današnjim startom nisem pričakoval zmage, toda ko sem se naenkrat znašel v pobegu, sem dirkal kolikor hitro sem lahko. Nisem imel veliko časa za razmišljanje, kaj in kako, ampak na koncu koncev je za mano neverjeten dan," je še povedal Slovenec, ki bo v prihodnji sezoni vozil za ekipo Bahrain-Merida.

Več iz te teme:

Komentarji: