Maraton treh občin Grosuplje 2017

Fotografija: ni podpisa
Odpri galerijo
ni podpisa

Novost na letošnjem maratonu:

Na letošnjem 19. maratonu treh občin se boste lahko uporabniki kolesarskega socialnega omrežja Strava pomerili tudi v virtualni tekmi iz Krke na Korinj.

Na vzponu dolgem 4,3 km z 280 m višinske razlike se bodo namreč upoštevali doseženi neto časi, ki bodo tistega dne zabeleženi na Stravi.

Pravila za sodelovanje so precej enostavna;

Posebna prijava ni potrebna, vsak udeleženec dolge trase maratona s plačano štartnino, ki do 13.30h naloži svoje podatke o vožnji na omrežje Strava, avtomatično sodeluje v virtualni tekmi.

Za končni rezultat se bo med vsemi zabeleženimi časi do 13.30 ure upoštevala razvrstitev na segmentu ‘Mali Korinj Climb’.

Najboljše tri kolesarke in tri kolesarje bomo nagradili.

Opomba: Sistem beleženja rezultatov na osnovi različnih GNSS sprejemnikov je za uporabnike sicer enostaven in preprost način merjenja časa na posameznih odsekih, a je žal manj natančen in točen od sistemov za merjenje časa na podlagi RFID čipov. Pri morebitnih ‘rezultatskih’ zapletih se zato še toliko bolj upošteva načelo fair-playa.

Opozorilo: Vzpon na Korinj predstavlja le en odsek na trasi maratona treh občin, zato na vzponu za vse udeležence veljajo enaka prometna pravila, kot na celotni trasi maratona.

Udeleženci lahko izbirajo med tremi – asfaltiranimi progami:

    92 kilometrska proga z zelo razgibanim terenom in vzponom na 600 m visok Korinj je namenjena dobro pripravljenim kolesarjem;
    80 kilometrska proga je enaka, le brez vzpona na Korinj;
    56 kilometrska proga;
    MTB proga bo delno speljana po dvonamenski planinsko-kolesarski poti z vzponom na Kucelj v dolžini cca 30 km, primerna samo za gorska kolesa;

družinski maraton je namenjen družinam in manj pripravljenim kolesarjem. Na voljo sta dve trasi 16 in 27 km. Postanek bo pri ribniku Boštanj na Radenskem polju. (del trase je makadamski).;


pohod za spremljevalce kolesarjev na Cerovo z ogledom učne poti »Po sledeh vodomca«.

Start in cilj vseh prog je v centru Grosuplja na Kolodvorski cesti. Prijave bo organizator sprejemal od 7.30 ure dalje na startno-ciljnem prostoru; pred prijave pa na internetni strani:

www.kolesarsko-drustvo- grosuplje.si/maraton in v Piceriji Sonček na Kolodvorski cesti 2 v Grosuplju. Pred prijave bomo začeli zbirati 10. maja in bodo zaključene v četrtek, 1. junija ob 12. uri.

Start za udeležence cestnih tras na 92, 80 in 56 km bo ob 9.00 uri; MTB ob 9:20; start družinskega maratona – daljši ob 9:10 uri in start družinskega – krajši pa ob 9:30. Udeležencem maratona s plačano startnino bodo ob progah na voljo okrepčila, potujoče servisne delavnice in ostala spremljevalna vozila – kontrolirali bomo zapestnice. Na križiščih bo poskrbljeno za usmerjanje kolesarjev.

OPOZORILO: Maraton bo potekal v normalno odvijajočem prometu ob upoštevanju cestno-prometnih predpisov, navodil in opozoril organizatorja. Udeleženci vozijo na lastno odgovornost. Nekateri spusti so zelo strmi, zato je treba hitrost vožnje prilagajati razmeram na cesti. Posebna pozornost je potrebna pri vključevanju na prednostne ceste. Otroci do 15. leta starosti smejo voziti samo v spremstvu odrasle osebe, ekipe šol pa v spremstvu učiteljev ali staršev. Za vse udeležence je obvezna uporaba zaščitne čelade. Organizator ne prevzema odgovornosti za škodo, ki bi jo udeleženci povzročili sebi ali drugim.

Na cilju bo vsak udeleženec ob predložitvi startne številke prejel medaljo in praktično darilo, deležen bo malice, žrebanja praktičnih nagrad – glavna nagrada je vrhunski kolesarski računalnik Garmin Edge 520. Posebnih priznanj bodo deležni najstarejši in najmlajši udeleženci in najštevilčnejša skupina.

 

Več iz te teme:

Komentarji: