Maraton vadbe na petih lokacijah ob istem času

Gre za nekaj ur skupinskih vodenih vadb pod strokovnim vodstvom BODIFIT inštruktorjev, po navadi pa dogodek izvedejo 2x letno – spomladi in jeseni in je popolnoma brezplačen.
Fotografija: Prvič se bo maraton vadbe izvedel istočasno na 5 različnih lokacijah po Sloveniji: v Mariboru, Celju, Domžalah, Kamniku in Ljubljani. Foto Jan Hecl
Odpri galerijo
Prvič se bo maraton vadbe izvedel istočasno na 5 različnih lokacijah po Sloveniji: v Mariboru, Celju, Domžalah, Kamniku in Ljubljani. Foto Jan Hecl

BODIFIT in Zdrava zabava že mnogo let organizirata maraton vadbe, ki se je v preteklosti imenoval tudi »maraton aerobike«. Gre za nekaj ur skupinskih vodenih vadb pod strokovnim vodstvom BODIFIT inštruktorjev, po navadi pa dogodek izvedejo 2x letno – spomladi in jeseni in je popolnoma brezplačen. Tokrat v sredo, 23. oktobra od 18. ure naprej premierno na petih lokacijah hkrati – v UŠC Leona Štuklja v Mariboru ter v BODIFIT centrih Celje, Ljubljana, Domžale in Kamnik.

Naslednjo sredo se bo tako nekaj sto ljudi ob istem času gibalo na isto vadbeno zvrst – le da na petih različnih lokacijah. Maraton vadbe nikoli ne razočara, tokrat pa bo še bolj edinstven. BODIFIT in Zdrava zabava sta izkušena organizatorja športnih prireditev, ki slovijo kot nekaj drugačnega na visokem nivoju. 

»Kar nekaj let smo maraton v Mariboru organizirali v Štuku – v prostoru, kjer sicer nismo vajeni športa in rekreacije, a je dvorana kljub temu zmeraj pokala po šivih,« pove Maja Tasič, koordinatorka dogodka. »Letos pa se tako vračamo v UŠC Leona Štuklja, na lokacijo, kjer se je pred 20 leti pravzaprav vse začelo,« še doda. Organizacija BODIFIT v tej sezoni namreč obeležuje dvajseto obletnico delovanja in prvo mednarodno fitnes konvencijo so organizirali prav na UŠC Leona Štuklja. 

    

3 RAZLIČNE ZVRSTI ZA RAZLIČNE OKUSE


Ob 18. uri se bo maraton vadbe začel z zvrstjo SHAPE TNZ. Gre za dokaj preprosto, a ciljano in intenzivno osredotočeno na krepitev in aktivacijo spodnjih delov telesa. Noge, zadnjica, trebuh in hrbtenica so osrednji deli, ki jih koncentrirano obremenjujemo, krepimo in izboljšujemo tonus.  Osnovno vodilo je strokovno nadzorovana vadba.

SHAPE TNZ vadba je namenjena različnim starostnim skupinam in različnim stopnjam posameznikove kondicijske pripravljenosti, začetnikom in napredne vadeče. Sledi BURN HIIT,  visokointenzivna intervalna vadba, kjer se prestavljajo, preizkušajo meje in sposobnosti posameznika s HIIT in TABATA protokolom.

Kar nekaj let je dogodek v Mariboru potekal v Štuku, zdaj se pa seli v UŠC Leona Štuklja. Foto Gregor Gomboc
Kar nekaj let je dogodek v Mariboru potekal v Štuku, zdaj se pa seli v UŠC Leona Štuklja. Foto Gregor Gomboc


Pri BURN HIIT vadbi je poudarek na razvoju vseh motoričnih sposobnosti (moč, vzdržljivost, gibljivost, hitrost, ravnotežje, koordinacija itd.) na maksimalnem individualno prilagojenem nivoju (individualna hitrost izvedbe) obremenitve. Vadba s svojim visokointenzivnim učinkom izrazito vpliva na metabolične procese v telesu, ki so odgovorni za pospešeno porabo energijskih zalog v telesu (FAT BURNING EFFECT).  Kot zaključek dogodka pa bo najbolj primeren FUSION PILATES, Je popolna vadba tako za popolne začetnike kot tudi za napredne vadeče. Na preprost, vadečemu prijazen način se različni preventivni PILATES pristopi in PILATES PRINCIPI prepletajo in zgradijo ultimativno vadbo za izboljšanje aktivacije jedra telesa, mišičnega tonusa in telesne drže. Vadba je primerna za žensko in izrazito koristna za moško populacijo. 

Kot rečeno, je dogodek popolnoma brezplačen, potrebna je le predhodna prijava preko spletne strani, s seboj pa potrebujete zgolj športna oblačila, vodo in brisačo.

FOTOGRAF: Gregor Gomboc, Jan Hecl
Fotografija 1:  Kar nekaj let je dogodek v Mariboru potekal v Štuku, zdaj se pa seli v UŠC Leona Štuklja.
Fotografija 2: Prvič se bo maraton vadbe izvedel istočasno na 5 različnih lokacijah po Sloveniji: v Mariboru, Celju, Domžalah, Kamniku in Ljubljani.


Maja Tasič®
 

Komentarji: