Na deski čez Jadran v 27 urah

Fotografija: ni podpisa
Odpri galerijo
ni podpisa

Mariborčan Rok Puvar, ki živi na Obali, je v četrtek na deski preveslal Jadran. Na pot je odrinil v sredo popoldan, italijansko obalo pa je dosegel v četrtek malo pred osmo uro zvečer. Na deski je tako v enem kosu prebil kar 27 ur. Trasa od rta Kamenjak pri Premanturi do Pesara v Italiji pa je bila dolga približno 130 kilometrov.

Puvar, večkratni državni prvak v deskanju z veslom, se je na projekt prečenja Jadrana s supom pripravljal več mesecev. Za takšen podvig, ki je nekaj posebnega v svetovnem merilu, saj se je zgodil pozimi in preko noči, so potrebne tako vrhunske fizične kot psihične sposobnosti, pa tudi dobra logistika, je zapisano na spletni stran supmagazin.si

Na treningih preko jeseni in v začetku zime je Puvar postopno podaljševal razdalje, ki jih je preveslal, spoznaval je novo desko in testiral svoje počutje v povezavi z različnimi možnostmi prehranjevanja med veslanjem.

Konec decembra lani je opravil z zadnjim velikim treningom in v enem kosu preveslal 100 kilometrov, delno tudi ob spremstvu čolna, ko je veslal na liniji Portorož-Grado-Portorož.

Prvi termin za izvedbo projekta je bil načrtovan za 9. in 10. januar, a vreme takrat ni bilo primerno.

Več iz te teme:

Komentarji: