Najbolj podcenjene vaje za telo

Fotografija: ni podpisa
Odpri galerijo
ni podpisa

Zamenjati vsakdanjo rutino pomeni poskusiti nekaj novega. Ne samo v vsakdanjem življenju, to misel lahko apliciramo tudi na telovadbo in se z njo borimo proti dolgočasnosti, ki jo na vsake toliko občutimo ob vsakodnevni vadbi. Motivacija bo uhajala skozi streho, ko boste poskusili nekaj novega, zato ne zapostavljajte vaj, ki vam lahko prinesejo izjemne rezultate.

Da bi se poklonili pozabljenim, podcenjenim in zanemarjenim vajam in gibanjem, je Huffington Post povprašal fitnes inštruktorje in trenerje, katere so najboljše vaje v svetu fitnesa, ki jih največkrat spregledamo ali se jih ne lotimo. Ne samo, da izpuščamo vaje ki krepijo, ampak to so gibanja s katerimi kurimo kalorije, izboljšujemo vzdržljivost in krepimo samozavest.

Če telovadite 30 let ali 3 dni, se kdaj pa kdaj ustavite pri teh, najbolj podcenjenih vajah v svetu vadbe. 

1. Superman

Tarče: Mečne, trebušne in hrbtne mišice

Superjunaki imajo jeklene trebušne mišice, vsaj tako pravijo, zakaj jih ne bi imeli še vi? Vaja se osredotoča na zgornji del hrbta, kar je dobra stvar sodeč po trenerju Jonathanu Angeliliju, fitnes trenerju in zasnovalcu sistema TrainDeep, holističnemu pristopu k vadbi. "Ta vaja je bolj pomembna od trebušnjakov, saj z njo naredimo precej več za lepšo držo in krepitev hrbtnih mišic, kot trebušnjaki za trebušne.

Kako začeti?: Potrebujete le trdno površino.

Vaje Studio Marko Mrak št.3560. Ljubljana, 29,12,2014
Vaje Studio Marko Mrak št.3560. Ljubljana, 29,12,2014

2. Hitra hoja

Tarči: Kardio in vzdržljivost

Boljše zdravje je dobesedno le nekaj korakov stran. Hitra hoja ima podobne lastnosti ki vplivajo na zdravje kot tek. Še bolje, hitra hoja vašega telesa in sklepov ne bo tako močno obremenila, predvsem če se teka šele lotevate in imate nekaj kilogramov preveč. Jen Sinkler, osebna trenerja in nekdanja vrhunska atletinja pravi, da je hitra hoja odličen način kako zbistriti misli in se umiriti, kar je dobra novica za vse, od popolnih začetnikov do veteranov.

Kako začeti?: Izberite vašo najljubšo pot, lahko je tudi mestna, le prehodite jo hitreje kot ponavadi.

3. Koraki vstran z elastiko

Tarče: Stegenske mišice in zadnjica

Koraki vstran z elastiko so odlični za čvrstost stegenskih mišic in stranski del zadnjice do te mere, da niste "nabiti", le lepo oblikovani in, no, voljni. Elastiko si  ovijte okoli obeh nog in začnite stopati vstran, kot da bi se premikali kot rak. Takoj boste začutili mišice, ki bodo hitro zapekle, zato predlagamo tri serije po 10-20 korakov. Naj bodo počasni in močni. Koraki z elastiko so tudi odličen način kako ogreti svoj spodnji del telesa pred nadaljevanjem vadbe.

Kako začeti?: Potrebujete elastiko, ki jo dobite v vseh športnih trgovinah.

Elastični trak. Ljubljana, 16. 07. 2013
Elastični trak. Ljubljana, 16. 07. 2013

Elastika ali trak

 

 

Več iz te teme:

Komentarji: