Najboljši tekaški filmi vseh časov

Fotografija: ni podpisa
Odpri galerijo
ni podpisa

Poznamo ogromno filmov in glasbenih spotov, kjer se vse vrti okoli teka ali tekačev, zato so se pri spletni izdaji revije Outside magazine odločili, da predstavijo tri najboljše tekaške filme vseh časov. V našem uredništvu smo se z izborom kar strinjali, a vseeno smo en filmski izbor še dodali.

Chariots of Fire (1981)

ni podpisa
ni podpisa

Film nagrajen z oskarjem za najboljši film ne govori samo o teku, temveč o mladih olimpijcih, ki se pripravljajo na prihajajoče Olimpijske Igre leta 1924. Glavni zvezdi sta Eric Liddell in Harold Abrahams, dva najboljša mlada sprinterja Velike Britanije. Bolj kot film je legendaren tekaški prizor na plaži, ki ga Outside Magazine uvršča med najbolj veličastne.

The Robber (2010)

ni podpisa
ni podpisa

Film, ki govori o nekdanjem avstrijskem tekaču na dolge proge in ... morilcu.  Delikvent Johann Kastenberger ali “Shotgun Ronnie” je v 80. letih ropal banke in ubijal ljudi pod masko nekdanjega predsednika ZDA Ronalda Reagana, obenem pa zmagoval na vseh večjih tekaških preizkušnjah naših severnih sosedov. Na nekaterih naj bi še danes držal rekord proge. 

Marathon Man (1976)

ni podpisa
ni podpisa

Večina produkcije Hollywooda je bila v 70. letih precej na prvo žogo in tudi film Marathon Man je podoben. Dustin Hoffman in Laurence Olivier nastopata v filmu, ki govori o ukradenih diamantih, korupciji v politiki in policiji ter nacističnih vojnih zločincih. Eden najbolj paranoičnih filmov vseh časov po besedah ljubiteljev filma pri reviji Outside, predvsem zato, ker je glavni kriminalec v zgodbi - zobar. Film se začne s posnetki legendarnega maratonca Adedeja Bikile iz OI leta 1964 in se nadaljuje z Dustnom Hoffmanom, ki nabira kroge po Central Parku nevedoč, da ga nekdo zasleduje.

Forrest Gump (1994)

ni podpisa
ni podpisa

Besede: "Run Forrest, run!" so dovolj, da film, v katerem Tom Hanks preteče več tisoč kilometrov, uvrstimo na listo najbolj legendarnih.

 

Več iz te teme:

Komentarji: