Najenostavnejša pametna ura

Fotografija: ni podpisa
Odpri galerijo
ni podpisa

Že dolgo ne morete srečati tekača, ki bi ne imel na zapestju tekaške ure. Začelo se je s štoparicami, običajnimi sekundaricami, nadgradilo se je z merilci srčnega utripa, pulzmetri po domače, in danes smo prišli na stopnjo, ko imamo na zapestju že telefon, da o GPS-sledilcu ne izgubljamo besed. Vse na zapestju, tudi merilec srčnega utripa, tudi glasbo, če je treba, in še spominsko knjigo, ki jo spravimo v pametni telefon. Da, sodobna elektronika in tehnologija nas spremljata tudi na teku po neokrnjeni naravi, saj GPS-signal seže v tudi čez sedem gora in voda. Povsod nam sledi, vendar to hočemo.

ni podpisa
ni podpisa


V poplavi tehnoloških čudežev smo kmalu 'izgubili kompas', kajti splošno je prevladalo mnenje, da gre za skrajno zakomplicirane igračke. To pomeni, da smo si kupili zapestni računalnik, ki smo ga premalo izkoristili. Ne zato, ker nismo šli na tek, ampak zato, ker iz njega nismo znali prebrati vseh podatkov, ki jih je zmeril in nam jih ponuja. Kaj pa potrebujem za brezskrben tek? Copate in trenirko? Da, in še uro, ki bo vse skupaj zmerila in na koncu sporočila, kje, koliko in zakaj smo sploh tekli.
Predstavljamo najnovejšo Garminovo mojstrovino, ki jo spremljajo najenostavnejša navodila, za najbolj zakomplicirano in tehnološko dovršeno uro. Ne se ustrašiti, res jo boste znali uporabljati, seveda če si jo boste kupili, kar pa toplo priporočamo. Še najbolj pa tistim, ki ste že prijavljeni za Ljubljanski maraton.

ni podpisa
ni podpisa

Ura Forerunner 30 je tanka in lahka, zato je popolna za vsakodnevni tek, vadbo in tekmovanja. Opremljena je s tehnologijo, ki jo tekač najbolj potrebuje. Beleži statistične podatke, zato ne potrebujete ničesar drugega, niti telefona ali prsnega pasu. Samo nadenite si jo in začnite teči.
Da, za pametno uro gre. Z uro Forerunner 30 lahko enostavno ostanete v formi in ste hkrati povezani, kar pa danes ogromno pomeni vsem tekačem. Garmin Forerunner 30 vsebuje tehnologijo merjenja srčnega utripa na zapestju. Optični merilnik srčnega utripa je zasnovan za merjenje uporabnikovega srčnega utripa 24 ur na dan in sedem dni na teden. Vgrajeni sprejemnik GPS beleži, kako daleč, kako hitro in kje tečete. Omogoča oceno najvišjega VO2, ki je izmerljiv kazalnik vaše aerobne zmogljivosti ali telesne pripravljenosti. Povezane funkcije vključujejo osnovna pametna obvestila za klice in besedilna sporočila, ki jih prejmete na pametni telefon, samodejno nalaganje v storitev Garmin Connect in možnost spremljanja teka s prilagodljivo funkcijo. Celodnevno meri aktivnosti, šteje korake in kalorije ter opomni, kdaj se morate začeti gibati, poleg tega pa samodejno zazna in razvrsti dejavnost. Avtonomija baterije seže do pet dni v načinu pametne ure in osem ur v načinu GPS.


Prilagodite napravo in se povežite. To nam je bilo v uredništvu še najbolj všečno pri testu nove Garminove ure. Storitev Garmin Connect je več kot samo mesto za shranjevanje podatkov. Je rastoča spletna skupnost, s pomočjo katere se lahko tekači povežemo in tekmujemo v izzivih, se spodbujamo ter celo delimo svoje uspehe prek družabnih omrežij. Storitev Garmin Connect je brezplačna, do nje pa lahko dostopamo prek spleta ali pametnega telefona. 

 

Več iz te teme:

Komentarji: