Napad na kralja!

Fotografija: at 8. Kolesarski vzpon na Krvavec from Grad pri Cerkljah to Jezerca na Krvavcu, on August 2, 2014. Photo by Matic Klansek Velej / Sportida.com
Odpri galerijo
at 8. Kolesarski vzpon na Krvavec from Grad pri Cerkljah to Jezerca na Krvavcu, on August 2, 2014. Photo by Matic Klansek Velej / Sportida.com

V Sloveniji ni ravno veliko kolesarskih vzponov, na katerih moramo premagati blizu ali več kot 1000 višinskih metrov razlike. Še manj je takšnih, ki so bili vključeni v kraljevsko etapo Dirke po Sloveniji. Odločilen vzpon je bil trikrat Krvavec, na katerem so slavili Jure Golčer (2008), Simon Špilak (2009) in Vincenzo Nibali (2010). Eden izmed Kraljev Krvavca je, takrat še med amaterskimi kolesarji, postal tudi Luka Mezgec (2007).

Letos ježe 12. rekreativni vzpon na Krvavec, poleg katerega bo letos prvič organiziran tudi pohod. Končni cilj bo pri Sončku, razglasitev in podelitev ter zaključek pa pri hotelu Krvavec.

V soboto, 26.8. 2017 ste vabljeni na tradicionalni že 12. Rekreativni kolesarski vzpon na Krvavec (tudi za gorska kolesa). Start kolesarjenja bo ob 10.00 pri Piceriji Pod Jenkovo lipo v Dvorjah pri Cerkljah, cilj z merjenjem časov bo na koncu asfalta na Jezercih na Krvavcu, potem pa sledi še vožnja po očiščenem lepem makadamskem odseku (cca 2 km) do Brunarice Sonček nad zgornjo postajo gondole na Krvavcu. Startnina na dan prireditve je 20€, v pred prijavi 18€ (za člane KZS 15€).
Prvič bo organiziran tudi pohod. Vsak lahko starta sam med 8.00 in 9.30 (prijave prav tako Pod Jenkovo lipo) in opravi označeno pot od spodnje postaje gondole do Hotela oziroma Plaže na Krvavcu. Hoje je za cca 1,5 do 2 uri. Startnina za pohod znaša 10€, vsak udeleženec pa prejme medaljo, malico in povratno karto za gondolo.

Več informacij na BAM.Bi strani: http://bambi-sport.si/ in v priloženem letaku.

V sklopu prireditev bo organiziran tudi Fresh Bike festival z vrsto spremljajočih aktivnosti vseh zvrsti kolesarstva in za različne generacije.

Ambasador kolesarskih dogodkov na Krvavcu je naš odlični poklicni kolesar Luka Mezgec, ki je svojo kolesarsko pot začel prav v ŠD BAM.Bi.

 

Več iz te teme:

Komentarji: