Nekaj poti na Triglav je od danes zaprtih

Planinska zveza Slovenije obvešča, da bodo od danes nekaj dni izvajali večja vzdrževalna dela na poteh, ki vodijo na Triglav.
Fotografija: Komisija za planinske poti v sodelovanju z več planinskimi društvi med 16. in 25. julijem obnavlja več poti. Zaradi zahtevnih del in nevarnosti tako za markaciste kot za planince, je začasno zaprtih več priljubljenih planinskih poti. FOTO: Matej Ogorevc
Odpri galerijo
Komisija za planinske poti v sodelovanju z več planinskimi društvi med 16. in 25. julijem obnavlja več poti. Zaradi zahtevnih del in nevarnosti tako za markaciste kot za planince, je začasno zaprtih več priljubljenih planinskih poti. FOTO: Matej Ogorevc

Kdor bi se rad povzpel na najvišji slovenski vrh, mora vedeti, da bo med 18. in 25. julijem zaprta Bambergova pot oz. zelo zahtevni odsek planinske poti na Triglav preko Plemenic.

Od jutri do ponedeljka, 20. julija, bosta zaprti tudi planinski poti od Doma Planika pod Triglavom do Malega Triglava in tista od Doma Planika proti Triglavski škrbini.

Izvajala se bodo večja vzdrževalna dela, zato od Zveze prosijo pohodnike, naj dosledno upoštevajo zaporo in se ne podajajo na omenjene poti, saj lahko resno ogrozijo tako svojo varnost kot tudi varnost markacistov na akciji.

Zaradi poškodbe varoval je do nadaljnega zaprta tudi Hanzova pot na Malo Mojstrovko.

Preberite še:

Komentarji: