Oi – umakni se s poti

Fotografija: ni podpisa
Odpri galerijo
ni podpisa

ni podpisa
ni podpisa

»Go out with a bang«  Verjetno trenutno ne ravno posrečena izjava (glede na vse »bange«, ki se po stari celini dogajajo), ampak, glede na to, da se mi velecenjena avtorska pogodba z vašim naj založniškim podjetjem izteče čez manj časa, kot človek uradno dehidrira, bi ta izjava lahko bila primerljiva z zvonenjem zvonca na vašem kolesarskem krmilu.  Hemingwaya poznate, ne… komu zvoni?? Zvoncem? Ja, zvoncem.

Oi je plod genijev studija Knog, bolje poznanih v deželi down under - Avstraliji. Glede na to, da je (po njihovih podatkih)  bil zvonec na kolesu oblikovalsko podcenjena stvar že od njegovega odkritja leta 1877, so se odločili,da  po obvezni jutranji meri  Vegemita naredijo produkt, ki se bo noro dobro prodajal po svetu s pomočjo platforme Kurblstart – Kickstater in heretike, ki hodijo po kolesarskih stezah, »audionično« odmikal iz le teh.

Zvonec je minimalističen in skorajda neopazen detajl na mestu, kjer po navadi stoji skupina prestavnih  japonskih ribolovcev – Shimana. Naj si bo Ultegra DI ali pa XTR, zvonec začuda ne moti tudi najbolj zagrizenih  kolesarskih puristov. In ravno v minimalističnem dizajnu so Knogovi fantje uspeli. Zbrali so že več kot 1.000.000 AUD od željenih 20.000. Hm … ali to mogoče smrdi po korupciji? Ali jim pa mogoče bije plat uspeha? No, druga izjava je za naše področje življenjskega »zvonenja« skorajda heretična…a ne Dars? Tudi brez blindiranih in ognjevarnih sob se da uspeti. Pa tudi pretrganih vrvic tukaj ni. Pa tudi če se uspe samo z enim, enostavnim kolesarskim zvoncem, brez superduper sledilne elektronike. Več si lahko preberete na njihovi »kurbl« strani:

https://www.kickstarter.com/projects/-oi/oi-the-bike-bell-that-doesnt-look-like-a-bike-bell

Pa da ne pozabite! Ko boste brali te vrstice imate samo še nekaj dni, da si svoj »ring of life« zagotovite!

ni podpisa
ni podpisa

 

Več iz te teme:

Komentarji: