Osvežene trase na tekaškem prazniku v Radencih

Fotografija: ni podpisa
Odpri galerijo
ni podpisa

Priprave na tradicionalni maraton treh src, ki bo letos potekal že 37. leto zapored, so v polnem zagonu. V teh dneh so organizatorji uradno izmerili trase letošnjega maratona ter ob tem naznanili, da so po 12-ih letih osvežili še 10- in 5-kilometrski progi. Vse trase so predstavljene na spletni strani maratona. Letos bodo  postregli še z mnogimi drugimi presenečenji, med drugim tudi z nastopom popularne glasbene skupine Psihomodo Pop, ter otvoritvijo, na kateri bo udeležence k dobremu teku spodbudila najuspešnejša slovenska smučarska tekačica vseh časov Petra Majdič. Začeli so tudi s tekaškimi pripravami, ki jih v živo v parku Radenci ter prek napotkov na spletni strani maratona vodi Andreja Zrnić.Maraton, ki že vsa leta poteka pod okriljem podjetja Radenska, nadaljuje s tradicijo povezovanja dveh sosednih dežel, Slovenije in Avstrije. »Ponosni smo, da bo tudi letos množica tekačev stekla preko meja in ponovno potrdila uveljavljeni progi Maratona Radenska Classic (42 km) in Polmaratona Radenska Light (21 km), kateri smo prenovili preteklo leto,« je povedal Boštjan Gerlec, predsednik organizacijskega odbora 37. Maratona treh src, ter dodal: »Poseben, veličasten trenutek je, ko tekač steče preko meje in duh zdravega življenja ter vsega, kar v sebi nosi najbolj srčni maraton na svetu ponese s seboj. Zato nas veseli, da nas na drugi strani meje pričakajo gledalci, nas spodbujajo in navijajo za vse, ki se borijo s kilometri. Želimo si, da letos v Avstriji ob trasi tekače spodbuja še več navijačev ter da se nam pridružijo tudi na progi, ponesejo svojo ljubezen do zdravega življenja in športa preko meja, v čisto vseh pomenih. Maraton treh src je tekaški praznik vseh, tako tekačev kot gledalcev ob progi ter seveda vseh ostalih organizatorjev in prostovoljcev na obeh straneh meja, ki skupaj z nami ustvarjajo to nepozabno zgodbo.«

ni podpisa
ni podpisa

Udeleženci 37. Maratona treh src se bodo tudi letos lahko preizkusili v petih tekmovalnih disciplinah. To so maraton Radenska Classic, polmaraton Radenska Light, tek Radenska Naturelle, Oazin tek ter tekmovanje v nordijski hoji. Tu je seveda še netekmovalni program, ki bo obsegal Veveričkin in srčkov tek za otroke ter Pohod treh src.

Spremembe tudi na krajših trasah
Osvežena trasa bo maja nared tudi za tekače na 5 in 10 kilometrov. Proga za Tek Radenska Naturelle je uradno izmerjena in certificirana za dolžino točno 10.000 metrov. Trasa, ki v celoti poteka po asfaltiranem terenu v okolici Radencev, ima le en manjši vzpon. Tudi proga za Oazin tek je speljana po Radencih in je v celoti asfaltirana. Ker gre za ravninsko progo, je ta primerna tudi za kondicijsko bolj pripravljene otroke s starostjo nad 12 let.

Priprave z Andrejo že v teku
Organizatorji so v sodelovanju z Andrejo Zrnić iz studia FIT z Andrejo pripravili tedenske tekaške treninge v Radencih. Skupinske priprave potekajo vsak petek ob 17.00 v parku v Radencih. Poskrbeli so tudi za vse, ki bi se na maraton želeli pripravljati sami, a vendarle cenijo navodila izkušenega trenerja. Za slednje je Andreja na spletni strani maratona www.maraton-radenci.si pripravila vrsto napotkov in navodil ter tedenske tekaške priprave za teke na posamezni progi, ki se bodo tedensko dopolnjevale.

ni podpisa
ni podpisa

Družabno in dobrodelno druženje
Organizatorji so izjemno veseli, da se jim bo na otvoritveni slovesnosti tokrat pridružila nekdanja šampionka Petra Majdič

 

Dogodek bo tudi letos potekal z dobrodelno noto. Tako kot lani bodo organizatorji moči zopet združili z organizacijo Anina zvezdica Pomurje in pomagali družinam v stiski.

Še je čas za zgodnje prijave
Prijave na Maraton treh src so na spletni strani www.maraton-radenci.si že odprte. Cenejšo prijavo si lahko obiskovalci zagotovijo še do 11. aprila.

 

Alenka Dujanovič

Več iz te teme:

Komentarji: