Poletni kamp Boksarske akademije za otroke

Boks kot veščina in kot šport je vse bolj priljubljen tudi med otroki. V Boksarski akademiji izvajamo programe za otroke od 5 do 7 let in od 8 do 12 let.
Fotografija: Popoldanski trening je bil namenjen boksarski tehniki. FOTO: Dejan Lukič 
Odpri galerijo
Popoldanski trening je bil namenjen boksarski tehniki. FOTO: Dejan Lukič 

Redni programi se izvajajo med šolskim letom, aktivni pa smo tudi med poletnimi počitnicami. 

Konec julija smo v Bohinju organizirali poletni kamp boksa za otroke od 8 do 12 let. Na kamp smo povabili vse naše redne člane in ostale boksarske navdušence, ki so v slabem tednu osvojili nove veščine boksa in se v dobri družbi odlično zabavali.

Rdeča nit poletnega kampa je bil seveda boks, šport in druženje. Že prvi dan smo kmalu po prihodu naredili tehnični trening boksa in obnovili osnove premikanja nog v povezavi z udarci.  V večernih urah smo naredili sparinge, ki jih po programu izvajamo s kontrolo. Kljub temu, da je boks v osnovi polno kontakten šport se lahko prijateljske borbe oz.sparinge izvaja s kontrolo in preko igre. S takim pristopom boks približamo vsakemu otroku in omogočimo najhitrejši način učenja, tako tehnike kot same borbe.

Po urniku smo imeli jutranje treninge usmerjene v razne specifične treninge, kjer smo izboljševali motoriko, odzivnost, koordinacijo, delali na prevenciji pred poškodbami, in izboljševali gibanje nog. Popoldanski treningi so bili usmerjeni v tehnične treninge, večerni pa večino v borbe. 

Na poletnem kampu Boksarske akademije je bilo kar nekaj deklet. FOTO: Dejan Lukič
Na poletnem kampu Boksarske akademije je bilo kar nekaj deklet. FOTO: Dejan Lukič


V okviru raznolikosti treningov smo izvedli tudi trening jui juitsa. Seznanili smo se s padci in osnovnimi prijemi, pogledali pa smo tudi uporabne tehnike in pobeg iz določenih prijemov. Vsekakor smo s tem treningom popestrili program in dobili kratek vpogled v drug način treninga. 

Namen boksarskega kampa pa je bil poleg treningov tudi kvalitetno druženje. Bližina jezera nam je omogočala, da smo se po vsakem treningu prijetno ohladili v svežem Bohinjskem jezeru in se tudi v prostem času na pomolu blizu našega bivanja podružili. Najbolj pogumni so preizkušali veščine skakanja v vodo, eni na glavo, eni na noge, spet drugi so samo opazovali in spodbujali...

Za ogrevanje smo uporabili rokoborbo. FOTO: Dejan Lukič 
Za ogrevanje smo uporabili rokoborbo. FOTO: Dejan Lukič 


V petek smo jutro in dopoldan izkoristili za pohod okoli jezera in tako razbili rutino treningov. Sprehod smo uporabili za takšne in drugačne pogovore in si izmenjali razne izkušnje in mnenja. Preden smo prišli okoli smo se ustavili na glavni plaži, poskočili v jezero in ob postanku nabrali zadnje moči za sklenitev kroga. Prijetno utrujeni smo se v času kosila vrnili nazaj. 

V celem tednu nam je bilo vreme zelo naklonjeno, vse dni smo uživali v toplih sončnih žarkih in se hladili v jezeru. V soboto smo za finale z vodo napolnili balončke in se v zabavni igri podili po igrišču in se z njimi tako in drugače obmetavali.

Pregledali smo veliko praktičnih boksarskih vaj. FOTO: Dejan Lukič 
Pregledali smo veliko praktičnih boksarskih vaj. FOTO: Dejan Lukič 


Vsekakor smo na boksarskem kampu preživeli odličen teden, ki si ga bomo zapomnili. Boksarska akademija je poletni kamp za otroke organizirala drugič in lahko rečemo, da naslednje leto nadaljujemo. Več informacij o Boksarski akademiji najdete na www.boxing.si  

 

Komentarji: