Poletov recept: Ananasova krostata

Fotografija: ni podpisa
Odpri galerijo
ni podpisa

Krostate kot tip sladice so meni osebno ene ljubših sladic nasploh. Svoj izvor imajo v Italiji. Za njih je značilna hrustljava podlaga običajno iz piškotnega testa,  nadevana pa z raznoraznimi nadevi, kremami, sadjem, oreščki, čokolado… Krhko testo v njej poskrbi za hrustljavost, krema ali nadev pa jo s sočnostjo nadgradi v zaključeno zgodbo. Z lahkoto in veseljem se prepustite vaši domišljiji in dobili boste mavrično paleto kombinacij, variacij in okusov.
Sama sem se odločila za kremo iz skute in ananasa, ker sem velika privrženka te kombinacije. Krostatino dno je bogato, hranljivo iz pirine in mandljeve moke.


Ne tako zelo kalorično sladico si naprimer privoščite po dopoldanskem treningu, če ste pridno pokurili nekaj vaših glikogenskih zalog.


Za eno krostato (obod premer 24 cm) potrebujete:
125 g mletih mandeljev
60 g sladkorja
140 g pirine moke
1 jajce
110 g masla
Limonina lupina
Vanilija, sol


Nadev:
300 g skute
2 žlici kisle smetane
2 jajci
Pol vrečke vanilijevega pudinga
Srednja pločevinka ananasa (rezine)
Vanilija, limonina lupina
7 žlic rjavega sladkorja


Priprava:
Iz sestavin za testo zgnetite testo. Z njim obložite pekač  za krostate. Testo naj ne bo predebelo. Nekajkrat ga prebodite z vilicami. Nanj položite papir za peko in na vse to stresite fižol za obtežitev (slepa peka). Vse to pecite v pečici približno 15 minut na temperaturi 180 stopinj. Fižol odstranite in pecite krostato še nekaj minut.
Med tem pripravite nadev. Zmešajte skuto, kislo smetano in vse ostale sestavine v gladko zmes. Nazadnje primešajte na koščke zrezan ananas, le 4 rezine si prihranite za okras.
Krostato nadevajte z kremo in na vrh položite rezine ananasa, ki ste jih potresli še z nekaj ščepci rjavega sladkorja.
Vse skupaj pecite v pečici še približno 2o minut na temperaturi 180 stopinj.
Obilo užitka ob sladkanju.

 

ni podpisa
ni podpisa

 

ni podpisa
ni podpisa

 

ni podpisa
ni podpisa

 

ni podpisa
ni podpisa

 

Več iz te teme:

Komentarji: