Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Polet

Poletov recept: Domačinski burito

ni podpisa
ni podpisa
Tanja Drinovec
13. 9. 2017 | 09:09
1:38

Nekaj mesa, sira, veliko zelenjave in lahka koruzna tortilja. Kaj več sploh želimo, kot tako sestavljen obrok, ki je ravno pravšnji za kosilo ali zgodnjo večerjo. V prid buritu pa gre tudi relativna enostavnost in hitra priprava. Pri izbiri vsebine pa se seveda zopet lahko prepustite vašemu okusu, željam in trenutnemu navdihu, povezanim z založenostjo vašega hladilnika oziroma vrta.


Za 10 tortilj potrebujete:
10 koruznih tortilj
500 g mletega mesa
olje
Manjša čebula
Manjši por
1 rdeča paprika
Srednje velika bučka
1 korenje
2 stroka česna
Sol, poper
Peteršilj
Velika pest češnjevih paradižnikov
250 ml paradižnikove mezge
Mocarela za posip


Vso zelenjavo očistimo in narežemo na drobne kocke. Na olju v ponvi prepražimo čebulo, por in papriko. Dodamo še meso in nato korenje. Vse skupaj pražimo približno 10 minut. Dodamo še bučke, česen, peteršilj, paradižnik in zalijemo s paradižnikovo mezgo. Vse skupaj kuhamo še nekaj minut, da se zmehča. Nekaj žlic pečene zmesi zložimo na vsako tortiljo in vsako dobro zavijemo. Tortilje zložimo na pomaščen pekač in jih potresemo z mocarelo ali poljubnim sirom. Pečemo jih pri temperaturi 180 stopinj, približno 20 minut.
Jed je lahko tudi zelo dobrodošla popestritev za veselo družbo lačnih in žejnih prijateljev. Dober tek.

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine