Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Polet

Poletov recept: Edimerks

ni podpisa
ni podpisa
M.C.
9. 12. 2016 | 09:12
9. 12. 2016 | 09:12
1:39

Dejansko pa gre za jajce na oko.

Verjetno je to prva jed, ki se jo človek nauči pripraviti. Na drugem mestu pa so palačinke…verjetno? In tako nas ta enostavna jed spremlja celo življenje. Športniki so jo vzeli za svojo osnovo. Ok. poleg tega, da govorijo, da samo na makarone pač ne gre. Vendar bomo o makaronih kdaj drugič. Hemedeks, pardon edimerks, je klasična kolesarska jed, ki ima tisoč in en recept. Ko bi svet vedel, kaj vse kolesarji dodajo ubogem jajcu, bi bila »doping« lista grešnikov dolga čez cel šport. Torej, predstavili vam bomo osnovni recept, enega od osnovnih, da ne bo pomote, vaši domišljiji pa pustite prostor za nadgradnjo…

Sestavine:

2 jajci

100 g nenarezane salame

80 g naribanega sira

začimbe (vegeta)

 

Priprava:

Salamo narežemo na zelo majhne kockice. Damo jih v ponev in jih pražimo, dokler ne postanejo malo rjavkaste. Še prej morate v ponvi segreti nekaj olja, seveda, lahko pa tudi nekaj domače masti. Ko to storimo, stresemo k salami sir, ki smo ga prej naribali. Mešamo in čez nekaj sekund ubijemo v ponev k sestavinam dve jajci. Kako se ubije jajce, vas ne bomo učili. Vse skupaj premešamo, počakamo da se sir stopi in pazimo, da se preveč ne zapeče. Med mešanjem po okusu začinimo. Serviramo s kruhom in še vroče pojemo.

 

 

 

 

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine