Poletov recept: Jejte cheesecake za zajtrk!

Fotografija: ni podpisa
Odpri galerijo
ni podpisa

Sirova torta ali cheesecake je ena izmed najbolj priljubljenih sladic na svetu, obenem pa tudi ena najljubših in največjih pregreh človeka. Zato smo se tudi potrudili, da smo izbrskali recept za zdravo sirovo torto, ki jo bomo zgradili povsem drugače kot običajno - v skledi. Recepta ne bi bilo na naši strani, če ne bi prinašal komponente zdravja tudi v najbolj nezdrave jedi. V tokratni recept je vključeno korenje, ki je polno vitamina A za spodbujanje in krepitev našega imunskega sistema, rikota prinaša beljakovino za gradnjo mišic, mandljevo maslo pa ni samo dobro za srce, ampak vsebuje vse dobre maščobe.

Za eno zdravo porcijo

1/4 skodelice posušenih marelic
1/3 skodelice mleka
1/2 skodelice nizko maščobne rikote
2 žlici mandljevega masla
1/2 žlice vanilijevega izvlečka
1/4 žlice začimb po okusu
1 srednje veliko korenje, olupljeno in nasekljano
1 zmrznjena banana
Med

Priprava:

Marelice postavite v posodo in jih prekrijte s toplo vodo za 15 minut. Marelice odcedite. Mleko, rikoto, marelice, mandljevo maslo, vanilijo, začimbe in korenje vrzite v blender oziroma mešalnik in mešajte. Če je zmes pregosta, dodajte še malo mleka. Servirajte v večjo skodelico in čez prelijte malo medu ali posujte nekaj oreščkov.

Porcija vsebuje: 384 kalorij, 15 g beljakovin, 12 g maščob, 60 gramov ogljikovih hidratov.

Več iz te teme:

Komentarji:

Mnenja

Dmitro Kuleba, minister za zunanje zadeve Ukrajine, Josep Borrell, visoki predstavnik EU za zunanje zadeve in varnostno politiko ter podpredsednik evropske komisije
Več...