Premagovanje samega sebe na Oviratlonu (FOTO)

Fotografija: ni podpisa
Odpri galerijo
ni podpisa

Komaj so oviratlonci pomahali v slovo zimi, že je pred vrati novo oviratlon doživetje: 2. maja vabijo v Mursko Soboto, na premierni oviratlon po prekmurskih ravnicah. Na desetkilometrski progi bo 23 ovir, kar je največ doslej, bližina jezera Soboška kamešnica pa je zagotovilo, da se bodo udeleženci soočili z izzivi, ki si jih doslej ni bilo mogoče niti predstavljati. Vendar edinstvena preizkušnja za telo in duha ni edino, zaradi česar je prvo majsko soboto vredno priti v Prekmurje. V popoldansko-večernih urah se bo športno dogajanje prelevilo v čisto pravi oviratlon žur. Njegov vrhunec bo nastop glasbene skupine Joške v'n.

Oviratlon je v rekordnem času postal ena najbolj množično obiskanih rekreativnih prireditev pri nas. Prva izvedba na Pokljuki junija 2012 je privabila 760 oviratlonk in oviratloncev, naslednje leto so našteli 1480 izzivov željnih rekreativk in rekreativcev, lani več kot 2600. Pokljuka pa oviratloncev ne gosti le poleti, saj je Športno društvo Oviratlon idealne snežne razmere v osrčju pokljuških gozdov že tretje leto zapored izkoristilo za organizacijo zimske različice. Letošnje se je udeležilo skoraj 500 udeleženk in udeležencev.

Hit letošnje sezone bo Oviratlon Murska Sobota

Dosedanji uspehi pa snovalcev tega edinstvenega športno-družabnega doživetja nikakor niso uspavali. Že nekaj časa je v njih tlela želja, da bi oviratlon organizirali tudi na lokaciji z drugačnimi naravnimi danostmi in konfiguracijo terena, kot ga nudi sicer vselej čarobna Pokljuka. Letos se je takšna priložnost končno ponudila v Murski Soboti: prekmurske ravnice, jezero Soboška kamešnica in peščeni tereni bližnjega peskokopa namreč nudijo izvrstne pogoje, da bodo ovire na oviratlonu Murska Sobota še bolj atraktivne in adrenalinske. Na Pokljuki, ki je del Triglavskega narodnega parka in s tem zavarovanega naravnega območja, kreativni del ekipe oviratlon vseh svojih idej ni mogel uresničiti, pri snovanju prekmurske preizkušnje pa so domišljiji prepustili prosto pot, zato bo ta oviratlon zagotovo še bolj edinstven in nepozaben.

Ob tem velja poudariti, da bodo ovire in njihova zahtevnost tudi tokrat zasnovane na način, da jih bodo zmogli premagati vsi, ki so vsaj malo športno aktivni. In še sledeče je treba izpostaviti: pri oviratlonu bolj kot telesni napor in fizična moč štejejo prijateljstvo in sodelovanje udeležencev, ki si na progi priskočijo na pomoč. »Občutek, ko nekomu pomagaš pri prečkanju ovire, je nepozaben in je zato poleg osebne zmage in zadovoljstva, ki preveva oviratlonca, ko uspešno prečka ciljno črto, glavna nagrada za vsakega udeleženca«, so prepričani organizatorji in dodajajo: »Oviratlon je res preizkus samega sebe, pri katerem potrebujemo nekaj kondicije in fizične moči, agilnost, psihično trdnost in sposobnost za timsko delo ter ne nazadnje kanček poguma, hkrati pa ena redkih rekreativnih prireditev, ki so tudi zabavne, dinamične in sproščene, in kjer vam na poti do cilja ne tiktaka nadležna merilna naprava, ki ji pravimo ura. Bolj pomembna je dobra energija, ki je nalezljiva.«

Po žuru na ovirah še žur s skupino Joške v'n

Ravno zaradi svojega netekmovalnega značaja oviratlon za večino udeležencev ni le športna prireditev, temveč oblika zabavnega druženja, pri katerem je mogoče preizkusiti svoje fizične in psihične sposobnosti ter pri tem še uživati.  Oviratlon v Murski Soboti pa bo tudi zabavni plati dodal piko na i: za stopnjevanje dobre energije po uspešno premaganih ovirah bo popoldne skrbel DJ, v večernih urah pa bo dobro razpoloženje oviratlonk in oviratloncev ter njihovih navijačev zagotavljala skupina Joške v'n.

Boste sprejeli izziv?

Dragi bralke in bralci Polet.si, do nepozabnih prvomajskih praznikov vas loči le odgovor na vprašanje, ali ste iz pravega testa, da se podate na ta svojevrsten preizkus fizičnih in psihičnih zmožnosti, ter obisk oviratlon spletne strani, kjer najdete več informacij in se na oviratlon v Murski Soboti tudi prijavite. In ker vemo, da je v vsakem od vas duh oviratlonca, vas do vrhunskega doživetja pravzaprav loči le še klik na www.oviratlon.si.

ni podpisa
ni podpisa

Več iz te teme:

Komentarji: