Primož Roglič bo vendarle na startu Vuelte

Novica, nad katero smo navdušeni in hkrati nismo. Roglič bo vseeno na štartu 77. dirke po Španiji v Utrechtu na Nizozemskem.
Fotografija: Roglič bo lovil četrto zaporedno zmago. FOTO: Ander Gillenea Afp
Odpri galerijo
Roglič bo lovil četrto zaporedno zmago. FOTO: Ander Gillenea Afp

Negotovosti je konec, Primož Roglič bo branil lansko zmago na kolesarski dirki po Španiji. Po poročanju spletne strani wielerflits.nl, bo skupaj z Robertom Gesinkom, Mikeom Teunissenom, Edoardom Affinijem, Chrissom Harperjem, Rohanom Dennisom in Seppom Kussom, skušal zmagati še četrtič zapored na Vuelti.

Štiri zmage na dirki po Španiji ima samo domačin Roberto Heras (2000, 2003, 2004, 2005). Za Jumbo-Vismo je  Vuelta letos zelo pomembna, saj bo Nizozemska gostila uvodne tri etape. Vendar tudi sporočajo, da moštvo ne bo imelo kapetana! Ne vemo še, kaj to točno pomeni.

image_alt
Kolesarjenje po Krasu: Moj mali kraški krog

Šele dobra dva tedna pred začetkom Vuelte je Roglič prvič treniral na cesti. »Končno sem spet na cesti,« se je med kolesarjenjem v gorah nad Monakom odzval Roglič. Je poškodba res odpravljena? Kot kaže je, drugače Roglič ne bi upal na tako zahtevno preizkušnjo.

Športni direktor moštva Merijn Zeeman je še vedno skeptičen glede Rogličeve udeležbe dirki. »Jasno je, od kod te ekstremne bolečine. Primož upa, da bo uspel na Vuelti. Težko bo, a to bomo morali proučiti v prihodnjih tednih,« pravi Zeeman. Nimamo komentarja za njegovo besede. Vuelta se bo začela v petek, 19. avgusta. 

Komentarji: