Sara Isaković vodja slovenskih navijačev v Riu

Fotografija: Plavalka Sara Isaković je sporočila, da nepreklicno končuje športno pot, na kateri je osvojila tudi srebrno olimpijsko medaljo. Bled, 05.08.2014
Odpri galerijo
Plavalka Sara Isaković je sporočila, da nepreklicno končuje športno pot, na kateri je osvojila tudi srebrno olimpijsko medaljo. Bled, 05.08.2014

Olimpijska podprvakinja iz Pekinga 2008 plavalka Sara Isaković bo vodja "olimpijskega navijaškega letala" za Rio de Janeiro 2016, ki ga Olimpijski komite Slovenije s sponzorji že tretjič zaporedoma pošilja na igre, na spletnih straneh poroča OKS.

"Z njim želimo omogočiti navijačem, da spodbujajo slovenske športnike na olimpijskih igrah v živo in jim s tem pomagajo priti do še boljših rezultatov. Rio de Janeiro je v primerjavi s preteklimi igrami, Londonom 2012 in Sočijem 2014, mnogo bolj oddaljen od Slovenije, zato bo imel vsak slovenski glas na tekmovališčih še večjo vrednost," izpostavljajo na OKS.

Navijače bo v Rio od 6. do 12. avgusta 2016 kot vodja navijaške skupine popeljala Isakovićeva, evropska prvakinja na 200 m prosto v letu 2008, ki je nastopila tudi na olimpijskih igrah leta 2004 v Atenah, nazadnje pa leta 2012 v Londonu. Prav v letu 2012 je poskrbela za enega največjih uspehov slovenskega plavanja, ko je v družbi Anje Klinar, Urše Bežan in Mojce Sagmeister priborila Sloveniji bronasto medaljo v štafeti na 4 x 200 m prosto.

Isakovićeva bo svoje izkušnje s poletnih olimpijskih iger z navijači delila tudi v Riu, kjer jim bo predstavila življenje vrhunske športnice in jih motivirala, da bodo v Riu najglasnejši navijači. "Zdaj je tudi uradno. Presrečna sem, da grem kot vodja navijačev v Rio! Res komaj čakam!!! Prepričana sem, da bo cela skupina, z mano na čelu, poskrbela za nepozabno vzdušje in da bomo vložili vsak kanček energije v glasno navijanje za naše športnike. Tokrat bom lahko čisto sproščena in uživala v olimpijskem duhu, se spominjala ter delila zgodbice svojih treh olimpijad in medalje v Pekingu. V Južni Ameriki še nisem bila, tako da se še posebej veselim ogleda turističnih znamenitosti," pa je za STA povedala 27-letna Isakovićeva, ki namerava še pred igrami dokončati tudi magisterij.

Slovenci imajo v Riu rezervirane karte za ogled tekmovanj v košarki, tenisu, kajaku na divjih vodah in judu. Poleg tega bodo organizirani ogledi turističnih znamenitosti, skupaj s Saro Isaković pa bo pripravljen tudi dodaten spremljevalni program, s katerim bodo navijačem pričarali prav posebno olimpijsko vzdušje.

Več iz te teme:

Komentarji: